REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį paaiškėjo Vilniaus miesto savivaldybės požiūris į nepatenkintus piliečius – vykdydama sausio 14-osios teismo sprendimą skubiai išduoti leidimą profsąjungų atstovams surengti protesto akciją prie Seimo sausio 16 dieną, leidimą skubiai išdavė... sausio 17-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės savivaldybės Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos pirmininko pavaduotojas Virginijus Dastikas trečiadienį paaiškino absurdiškus valdžios veiksmus paprastai – profesinėms sąjungoms palanki teismo nutartis juos pasiekė per vėlai

REKLAMA

„Informaciją apie teismo sprendimą, kadangi mūsų nekvietė į tą posėdį, gavome po darbo, tai yra 16.18 val., faksu buvo atėjęs teismo sprendimas. Kadangi darbas buvo jau pasibaigęs, mes negalėjome parengti įsakymo ir duoti leidimą, bet kadangi teismo įsipareigojimą mes gerbiame, mūsų juristų nuomone, mes privalėjome leidimą išduoti. Ir pirmadienį iš pat ryto buvo parengtas įsakymas ir jis buvo išduotas“, – žiniasklaidai pareiškė V.Dastikas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės absurdišką veiklą Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas paaiškino kitaip: „Grynai dėl savivaldybės kaltės mes laiku negavome informacijos ir negalėjome apskųsti teismui priimto savivaldybės sprendimo. Patikslintas leidimas mitinguoti prie Seimo pateiktas gruodžio 22-ąją, o savivaldybė neigiamą atsakymą pateikė tik sausio 5 dieną, nors tai turėjo padaryti turėjo per tris dienas. Savivaldybė čia specialiai uždelsė laiką, kad mes negalėtume praeiti teisinių procedūrų arba kad praeitume paskutinėmis dienomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paguoda po šio akibrokšto tokia, kad smulkiųjų verslininkų atstovai jau turi leidimą rengti kitą mitingą – dėl privalomų kasos aparatų turgavietėse nuo gegužės 1 dienos. Savivaldybė leido vasario 7-osios vidudienį surengti protesto akciją (kurioje gali dalyvauti iki 10 tūkst. žmonių) šalia Seimo esančioje neasfaltuotoje automobilių aikštelėje. Tik bėda – aikštelė apsnigta. Smulkiųjų verslininkų atstovai vakar išreiškė viltį, kad sniegas bus nuvalytas ne tik aplink Seimo rūmus, ne tik Nepriklausomybės aikštėje, bet ir mitinguoti skirtoje vietoje.

Tadas KAREČKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų