REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draugai, geros valios žmonės, rašau šį laišką reaguodamas į dažniausias tendencijas viešojoje erdvėje dėl Gabijos Ingridos Boguševičiūtės paieškos. Pabandysiu atsakyti į jums rūpimus klausimus kiek galiu.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas dažniausiai užduodamų klausimų yra, ar gavome telefono išklotines, žinių apie buvimo vietą pagal IMEI, ar patikrinome sąskaitas „Skype“, „Facebook“, pažinčių svetainėse ir visur kitur. Atsakymas: šiandien tai jau ne mūsų, o policijos darbas. Mūsų šeima supranta, kad gauname iš tyrėjų tikrai ne visą tuo metu žinomą informaciją. Tai logiška. Tokia kiekvieno ikiteisminio tyrimo tvarka, nes kitu atveju informacija turi šansų nutekėti ir nuteka tretiesiems asmenims, o tarp tų trečiųjų asmenų gali būti visko, taip pat ir įtariamųjų, kurie mikliai pasinaudotų ta informacija. Jei matytume, kad kažkas „ne taip“ policijos darbe, reikalautume viešesnio tyrimo. Aš ir mano šeima tikime ir matome, kad yra savo profesijai atsidavusių specialistų, tad nematome reikalo kištis ir trukdyti tyrimo eigai ir spartai. Tikime, kad jie daro viską, ką gali, nes Gabija turi grįžti.

REKLAMA

Žinoma, džiugina, kad bandoma būti detektyvais, tačiau daugiausiai šiandien galime nuveikti būdami žinios skleidėjais ir liudininkais. Pagrindinis mūsų ginklas – potencialių ar esamų liudininkų informavimas. Labai nemažai puikių idėjų dėl žinios skleidimo padiktavote būtent jūs. Iki šiandien viena veiksmingiausių priemonių  buvo skelbimo nuotrauka padarymas pagrindine „Facebook“ profilio nuotrauka, prisijungimas prie „Facebook“ grupės „Missing sister“ bei draugų pakvietimas, grupės skelbimas kitose grupėse, įsikėlimas grupės ant savo sienos, žinios perdavimas pažįstamiems, žurnalistams ar gausiai lankomų tinklapių administratoriams. Jei turite galimybę atlikti šiuos veiksmus, prašau atlikite. „Facebook“ – šiuo metu sparčiausias šios žinios skleidėjas, šeštadienio vakare buvo išsiųsta per 70 elektroninių laiškų visiems didžiausiam Lietuvos, Kauno naujienų portalams, laikraščiams, radijo stotims, televizijoms bei kai kuriems tinklaraščiams. Sunku susekti viską, bet kiek supratau mums gan neblogai pavyko ir tai suprantama, nes Gabija turi grįžti.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai, kad daug komentarų ties nuotraukomis, straipsniais ir neturime laiko įsigilinti į juodžiausius ir dažniausiai iš piršto laužtus. Šiuo metu apskritai per mažai faktų, kad būtų galima daryti labai konkrečias išvadas. Labai lengvai tuo įsitikinsite paskaitę jau pasibaigusių istorijų komentarus po pirmųjų straipsnių, kiek buvo teisių? Auksinės frazės „Abejok, ką šneka kiti, o dar labiau abejok, ką šneki pats“, „Tikrink, tikrink ir dar kartą tikrink“, prašau atsižvelkite į jas prieš pranešdami blogą žinią. Užuojauta 13-metės alytiškėms tėvams, suprantu, kad net negaliu įsivaizduot ką jie dabar išgyvena. Tiesa, labai nemažai komentarų kurie padiktavo galimą logišką versiją ir, manau, nemažai pasitarnavo ar pasitarnaus tyrimui. Dažniausiai jie iš panašias istorijas patyrusių žmonių, kurie tiki, kad Gabija turi grįžti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per visa ši trumpą laiką atsirado  ko gero arti šimto žmonių, kurių vardai iškalti auksu mano širdyje. Tai žmonės, padarę tai, ko vienas nebūčiau niekada padaręs. Tekstas apie Gabijos dingimą į 10 kalbų buvo išverstas per pusvalandį, kažin, kiek vertimo agentūrų būtų ta greičiau padariusios? Žinių sraute įspūdis toks, kad puslapio pavadinimas nebe „Facebook“, o „MISSING CALL112“. Ačiū jums, manau, nustebintas ne vienas optimistas. Gabija šiuo metu turi šimtus brolių ir sesių todėl ji turi grįžti.

Arminas Boguševičius, brolis

em>br />/em>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų