REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono meras Borisas Johnsonas siekia gauti visuomenės pritarimą planams į rytus nuo Londono pastatyti naują oro uostą. Jo teigimu, be naujo oro uosto nukentės Londonas ir visa Didžioji Britanija, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tam, kad Londonas išlaikytų savo kaip pasaulinio verslo centro pozicijas ir galėtų konkuruoti su varžovais, mums reikia naujo oro uosto, – sako B. Johnsonas. – Sostinės oro uostai yra perpildyti, mūsų pakilimo ir nusileidimo takai išdaužyti, mes rizikuojame nusileisti Frankfurtui, Amsterdamui, Madridui ar kitiems Europos miestams, jei nesiimsime veiksmų. Turime pradėti planuoti naujo oro uosto statybas.“

REKLAMA

Judriausiu Europoje laikomas Londono Hitrou (Heathrow) oro uostas praėjusias metais aptarnavo 65,7 mln. žmonių. Du oro uosto takai eksploatuojami 99 proc. pajėgumu. Planų įrengti trečią taką Davido Camerono vyriausybė atsisakė ir nusprendė nutiesti greitaeigio geležinkelio liniją nuo Londono į šiaurės Angliją, kad sumažėtų artimųjų skrydžių paklausa.

Londono meras teigia, jog 40 proc. skrydžių Hitrou oro uoste vėluoja dėl spūsčių oro erdvėje virš oro uosto. Savo ruožtu Frankfurte, Paryžiuje ir Amsterdame šis rodiklis siekia 25 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų