REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos uoste pasieniečiai piniginėmis baudomis nubaudė dešimt Lietuvoje nelegaliai buvusių filipiniečių jūreivių ir įpareigojo juos išvykti iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai atliko pasienio tikrinimą į Klaipėdą iš Vokietijos atplaukusiame krovininiame laive „Grain Express“ su Maršalų salų vėliava.

REKLAMA

PAR pareigūnams užkliuvo dešimt jūreivių Filipinų piliečių. Jų amžius – nuo 33 iki 49 metų.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad šie užsieniečiai legaliai atvyko į Lietuvą per Vilniaus oro uostą iš Amsterdamo anksčiau negu minėtas sausakrūvis laivas. Tačiau jau būdami Lietuvoje jie viršijo turėtose Šengeno vizose nurodytą leistiną šioje erdvėje išbūti dienų skaičių.

Filipiniečiams uostamiesčio pasieniečiai dėl neteisėto buvimo šalyje pradėjo administracinių bylų teisenas. Išnagrinėję bylas VSAT pareigūnai pažeidėjams skyrė baudas po 125 litus. Užsieniečiams taip pat buvo surašyti įpareigojimai išvykti iš Lietuvos.

„Grain Express“ krovimo darbai tęsis apie penkias paras, todėl planuojama, kad laivas su filipiniečiais išplauks iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų