REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

6. Península Valdés gyvūnijos rezervatas

6. Península Valdés gyvūnijos rezervatas

REKLAMA

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (linksmas.net nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (linksmas.net nuotr.)

Įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, Peninsula Valdés yra vienas nuostabiausių Pietų Amerikos laukinės gamtos rezervatų. Daugiau nei 80 000 lankytojų per metus aplanko šią šventyklą, kurios bendras plotas yra apie 3600 kvadratinių kilometrų ir daugiau nei 400 kilometrų pakrantės. Laukinės gamtos peizažai tikrai išskirtiniai: pusiasalyje gyvena jūrų liūtai, ruoniai, lamos, nandai, Magelaniniai pingvinai ir įvairūs jūros paukščiai. Tačiau didžiausia atrakcija yra nykstančios rūšies Eubalena australis banginiai.

REKLAMA
REKLAMA

7. Vynas

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (mokslofestivalis.eu nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (mokslofestivalis.eu nuotr.)

Argentinos atradimas per vynų rūšis, nuves jus ir jūsų gomurį nuo Malbec, Mendozos Cabernet iki raibuliuojančių Torrontes iš Cafayate vynuogių vynų ar sultingų San Juan Syrah vynmedžių vynų.

REKLAMA

Mažytis Maipu miestelis prie Mendozos yra taip susijęs su vynais, alyvuogių aliejumi ir kitu gurmaniškų produktų verslu, kad galima apsilankyti net penkiose ar šešiose tokiose vietose per dieną. Visi siūlo apsilankyti, o vizito pabaigoje  paragauti  jų gaminamos produkcijos, - rašo bbc.com. Keletas įmonių Maipu mieste nuomoja dviračius ar elektrinius motorolerius, kuriais galima apvažinėti visas siūlomas ekskursijas (žinoma, būkite atsargūs ragaudami jei vairuojate!)

REKLAMA
REKLAMA

8. Tierra del Fuego arba Ugnies Žemė

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (destination360. nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (destination360. nuotr.)

Kitas maršrutas veda į Argentinos pietus – į Tierra del Fuego - salyną pačiuose Pietų Amerikos pietuose. Šis paslaptingas salynas, atskirtas nuo šiaurinio pasaulio Magelano sąsiauriu yra tiesiog nenusakomai magiškas. Legendos apie sudužusius laivus, žlugusias religines misijas ir paplitę čiabuvių aukojimai galingai, mistinei pasaulio krašto vietai. Keliautojai ten žygiuoja būriais, kad pamatytų garsųjį kontinento kraštą, kuris atveria įspūdingą vaizdą. Tuščios ir nederlingos Tierra del Fuego lygumos leidžia nuklysti į plytinčius durpynus ir samanom puoštus žemųjų notofagų miškus, kylančius į nelygius apsnigtus kalnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Kordoba

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (mundo-espanol.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (mundo-espanol.com nuotr.)

2006 metais Kordoba buvo apdovanota pelnytu Amerikų kultūros sostinės titulu ir tai šiam miestui puikiausiai tinka. Penkios valstybinės galerijos skirtos alternatyviam, šiuolaikiniam, klasikiniam ir dailės menui yra lengvai pasiekiamos pėsčiomis nuo miesto centro. Gyva ir pulsuojanti alternatyvaus kino scena. Jaunieji dizaineriai ir amatininkai savo darbus eksponuoja savaitgalio amatų turguje, kuris yra vienas geriausių šalyje. Ir jeigu viso šito šurmulio jums per daug, per trumpą laiką, autobusu galėsite nuvykti į ramų kalnų kaimelį.

REKLAMA

10. Jautiena

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (lucianedaux.blogspot.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (lucianedaux.blogspot.com nuotr.)

Nesvarbu ar vakarieniaujate prabangiame pirmos klasės Buenos Airių grilio restorane ar šeimos stiliaus užeigoje, jūs tiesiog privalote paragauti garsiausių Argentinos patiekalų. Čia pateikiame geriausiųjų sąrašą:

-         bife de  chorizo – jautienos filė, populiarus ir sultingas kepsnys

-         bife de costilla – šonkauliukai, dar vadinami chuleta

-         bife de lomo – nugarinė, plonai supjaustytas ir švelnaus skonio kepsnys

-         vacío – šoninės kepsnys

Pirmą dalį skaitykite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų