REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė, pernai atsikračiusi nekilnojamojo turto už 26 mln. litų, tęsia išpardavimą: planuojama atsikratyti ir buvusių vaikų globos namų Valakampiuose, ir kito turto už 15 mln. litų. Tiesa, planuojamų surinkti pinigų nė iš tolo nepakaks skoloms apkamšyti.

REKLAMA
REKLAMA

Parduos vaikų namus

Vakar Vilniaus valdininkai, sukvietę žiniasklaidos atstovus, nusprendė pasižvalgyti savo darže bei aprodyti visuomenei, ką ketinama privatizuoti. Vienas taikinių – buvusių vaikų globos namų pastatai miško apsuptame prestižiniame Vilniaus Valakampių mikrorajone. Valdininkai įsitikinę, kad net ir sunkmečiu atsiras norinčių pirkti didžiulius pastatų kompleksus. Tačiau jų kainos neatskleidžia.

REKLAMA

„Rukeliškių gatvėje yra penki mediniai pastatai, 52 arų sklypas. Taip pat yra Lakštingalų gatvėje pastatai, apie 2 hektarų sklypas“, – turtus pristatė Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento direktorius Vytautas Grinius. Kiek kainuos? Negaliu pasakyti. Nes dokumentai dar neparengti, turto vertinimas neatliktas.“

Pernai savivaldybė pardavė turto už 26 mln. litų. „Tai įvairios patalpos: pastatai, įmonės, sandėliukai“, – vardijo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu savivaldybės tinklalapyje daugelį objektų siūloma nusipirkti pusvelčiui. Pavyzdžiui, 113 kvadratinių metrų patalpas Senamiestyje, J.Basanavičiaus gatvėje, savivaldybė parduoda už 113 tūkst. litų, 73 kv. metrų patalpas Užupyje – už 56 tūkst. litų. Pirmam aukcionui neįvykus, tolesniuose kaina krinta net keliasdešimt procentų. Tačiau V.Grinius nematė čia nieko keisto. Jis prisiekinėjo, kad visi aukcionai vyksta labai sėkmingai, pradinė turto kaina visada kyla, todėl savivaldybė išlošia net ir siūlydama tokias mažas kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skolų neišvengs

Nepaisydama to, Vilniaus valdžia dar prieš kelis mėnesius pasiskolino 70 mln. litų einamosioms skoloms kamšyti. Neatmetama, kad panašiais tempais bus skolinamasi ir šiemet. Tačiau V.Grinius į viską žiūrėjo optimistiškai – per išpardavimus gauti pinigai bus investuojami, pavyzdžiui, į asfaltą. „Miestas deda visas pastangas, kad skolos būtų mažinamos. Kuo didesnis privatizavimo fondas, tuo didesnės galimybės, kad miestui nereikės skolintis, o naudos iš privatizavimo gautas lėšas. Jos naudojamos sukuriant naują kokybę, įsigyti kitam turtui. Ne, gatvių valymui panaudoti negalima. Bet, sakykim, gatvių tiesimui, infrastruktūrai“, – paaiškino jis ir nuramino, kad bent jau paties Vilniaus savivaldybės pastato pardavimo planai yra atidėti.

2010-aisiais parduota pusšimtis įvairių objektų, taip pat 4 savivaldybės komunalinių paslaugų įmonės.

Ignas JAČAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų