REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (I)

Susipažinkite su viskuo, kas geriausia Argentinoje – vynu, žvejyba, tango, alpinizmu, slidinėjimu, jautiena, architektūra, klubine kultūra – ir jau turėsite supratimą apie vieną geriausių kelionių, į kokią tik galite išvykti. Mes nejuokaujame. Be abejonės Argentinoje yra labai daug nepaprastų dalykų, tačiau kai kurie iš jų yra tiesiog  užburiantys protą ir sielą. Čia surinkome minėtųjų kolekciją, taigi mažų mažiausiai įtraukite juos į „turiu padaryti“ sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

1.    Tango

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (cityknown.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (cityknown.com nuotr.)

Nagi, pabandykite! Na ir kas, kad tai vienas rafinuočiausių pasaulyje šokių. Juk tai be galo seksualu, taigi jūs užsidegsite tikrai stipriai, kad šoktumėte šį šokį visą ilgą Buenos Airių naktį. Unikali patirtis jūsų laukia Barrancas de Belgrano parke Buenos Airėse, kur sekmadienio vakarais, apie 20.00 valandą, vyksta „La Glorieta“ šokių vakaras gryname ore. Tango šokių pamokos vyksta vėliau. Taip pat pabandykite nueiti į Club Gricel (clubgriceltango.ar), kuriame įrengtos puikios medinės grindys tango šokiams ir Confiteria Ideal – visų tango šokio aikštelių motina.

REKLAMA

2.    Andų kalnai

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (thundafunda.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (thundafunda.com nuotr.)

Nusidriekę per visą Argentinos vakarinį kraštą, ši nuostabi kalnų virtinė atsiskleidžia visu savo grožiu: su savo dykumom, vaizdingais ežerais, nuostabiais pasivaikščiojimais ir aukščiausia kontinente viršukalne –  Cerro Aconcagua, dažnai vadinama „Amerikų stogu“. Andų kalnų šiaurės vakaruose atrandame įtrauktą į pasaulio paveldo sąrašą Quebrada de Humahuaca  kalnų slėnį, kuris sliuogia aukštyn link Bolivijos. Tai ryškus ir atšiaurus kraštovaizdis, sausas bet išvagotas upių kanjonas, atsiveriantis nuo kalno šlaito, kurio paviršius buvo išgraužtas įspūdingomis formomis, kurios atsiveria banguojančiomis spalvomis.

REKLAMA
REKLAMA

3.    Iguazu Kriokliai

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (argentour.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (argentour.com nuotr.)

Būna krioklių ir yra kriokliai. Ir dar yra Iguazu. Šis vaizdas, tai atvėpusio žandikaulio ir drugelių pilve jausmo mišinys. Tekančių krioklių  garso jėga visam laikui išliks atmintyje. Kitas malonumas yra krioklių išsidėstymas, kadangi kriokliai yra tarp Brazilijos ir Argentinos, didelėse Nacionalinio parko platybėse ir atogrąžų miškuose. Krioklius galima lengvai pasiekti iš abiejų Argentinos ar Brazilijos pasienio pusių arba net iš netoliese esančio Paragvajaus. Dauguma lankytojų mieliau pasirenka pasilikti Foz do Iguacu Brazilijos pusėje arba Argentinos Puerto Iguazu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4.    Buenos Airės

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (findtravel.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (findtravel.com nuotr.)

Argentinos sostinė – vienas iš linksmiausių pasaulyje miestų, pribloškiantis menas, nepakartojami kaimynai, nuostabus maistas bei aistringi  ir liepsnojantys vietos gyventojai, pasiruošę linksmintis visą naktį. Pasigrožėkite ilgų kojų judesiais tango spektaklyje San Telmo, pasimėgaukite kepta mėsa Palermo rajone Las Canitas užeigoje arba paklajokite po Recoleta kapines, kur palaidoti miesto turtingieji ir garsieji. Būtinai pasiimkite fotoaparatą, nufotografuoti Evitos kapui.

REKLAMA

5.    Perito Moreno ledynas

Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (cityknown.com nuotr.)Lonely Planet: pirmieji top 10 žingsnių Argentinoje (cityknown.com nuotr.)

Tai vienas judriausių ir prieinamiausių ledynų pasaulyje. Perito Moreno ledynas yra svaiginanti pietinio Ledynų Nacionalinio parko puošmena. Vietinių vadinamo Moreno ledyno ilgis yra 30 kilometrų, 60 metrų aukščio ir 5 kilometrų pločio, tačiau tai, kas daro jį išskirtiniu iš kitų pasaulio ledynų, yra nuolatinis jo didėjimas, iki 2 metrų per dieną, kurį sukelia pastatų dydžio ledkalniai griūvantys ant pastarojo paviršiaus. Bet kokiu atveju, atvykti pažiūrėti šio ledyno tai labai rami ekskursija, tačiau nepaisant to ji gali būti viena iš tų, kurios ilgai išlieka atmintyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų