REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Dainius Kreivys kreipsis į teismą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie jo valdomą 170-ties milijonų litų vertės turtą.

REKLAMA
REKLAMA

D. Kreivys akcentuoja, kad jis, dar prieš tapdamas ministru, pasitraukė iš visų anksčiau savo vykdytų verslų, o turtą ir viešuosius bei privačius interesus deklaravo pagal Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatytus reikalavimus.

REKLAMA

„Būdamas ministru tikrai niekada nesinaudojau tarnybine padėtimi, kad kaip nors padėčiau įmonėms, kuriose kažkada dirbau“, – sako ūkio ministras.

Partijos bičiuliai neskuba smerkti turtuolio ministro. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma mano, kad Ūkio ministras Dainius Kreivys pats išsklaidys abejones dėl savo turtų, o tyrimai atskleis, ar ministras elgėsi teisingai, pusvelčiui parduodamas jam priklausančios bendrovės akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministras aiškina, kad nieko panašaus nėra, jokių nei iš tolo tai vertei prilygstančių akcijų jis niekad neturėjo ir neturi. Dabar sunku būtų imti ir iš karto smerkti ministrą, kai jis skelbia, kad ta informacija yra neteisinga,“ - sakė J. Ramza

Konservatorius mano, kad bendrapartiečio kreipimasis į teismą rodo, jog „pats ministras pasiryžęs ginti savo tiesą“. J. Razma taip pat spėjo, kad, perleisdamas savo turimas akcijas, D. Kreivys siekė skaidrumo.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovas Gediminas Sakalauskas portalą balsas.lt patikino, kad iki antradienio dėl D. Kreivio veiksmų nesulaukta jokio kreipimosi ir negauta jokio oficialaus skundo. „Jei toks būtų, įtrauktume klausimo svarstymą į artimiausią komisijos posėdį,“ - sakė G. Sakalauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu opozicinės „Tvarkos ir Teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis yra griežtesnės nuomonės. Jis neigiamai vertino galimus D. Kreivio veiksmus ir stebėjosi, kodėl Premjeras suskubo užtarti savo ministrą.

„Aš vertinčiau jį prastai ir neigiamai, priešingai, negu premjeras Andrius Kubilius, kuris po pusdienio padaręs pareiškimą, mane nustebimo – arba jis kartu su D. Kreiviu darė tą biznį, arba jis praleido gerą progą patylėti,“ - konstatavo V. Mazuronis.

Jis atkreipė dėmesį, jog dėl D. Kreivio sandorių skaidrumo kyla daug klausimų – V. Mazuroniui kelia nuostabą, kodėl ministras viešai paskelbė, už kiek yra pardavęs savo akcijas, kai tai galėtų būti komercine paslaptimi.

Praėjusią savaitę ekonomika.lt paskelbė turtingiausių Lietuvos verslininkų šimtuką. Tarp jų 29-oje vietoje su 170 milijonų litų turtu atsidūrė ir dabartinis Ūkio ministras D. Kreivys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų