REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelė žiurkė pateko į televizijos kamerų objektyvus tuo metu, kai įbėgo į Anglijos premjero namus. Tą akimirką nieko neįtariantis korespondentas pasakojo žiūrovams apie socialinio aprūpinimo sistemos reformą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių įžūlaus graužiko niekas nepastebėjo: žurnalistas stovėjo nugarą atsukęs į Davido Camerono rezidencijos duris, o operatorius į bėgantį gyvūną nekreipė jokio dėmesio. Tačiau praėjus kelioms valandoms dėmesingi žiūrovai jau įkėlė į internetą vaizdą, kuriame žiurkę parodė iš arčiau.

REKLAMA

Viename įžymiausių Britanijos namų žiurkės galėjo atsirasti po to, kai 2006 metais mirė jų pagrindinis priešas – katinas Hamfree. Jis tarnavo pelių gaudytoju dar nuo Margaret Thatcher laikų, tačiau 1997 dėl problemų su inkstais buvo priverstas palikti savo postą ir persikelti į vieno iš premjero tarnautojų namus.

Buvo kalbama, kad Hamfree atstatydinimo priežastimi buvo Tonio Blairo žmona. Sklido gandai, kad ji nemėgo pagrindinio šalies pelių medžiotojo, nors pati Cherie Blair tai neigė.

2007 metais pagrindiniu Downing Street pelių gaudytoju tapo juodai balta katė Sibilla, tačiau ji nesugyveno su leiboristais. Nuo 2008 metų pagrindinio šalies pelių gaudytojo postas lieka laisvu, o žiurkės ir toliau begėdiškai slampinėja po premjero rezidenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų