REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sėkmingai startavo Atvirosiose Australijos pirmenybėse („Australian Open“).

REKLAMA
REKLAMA

Dvidešimtmetis, kuris pasaulio reitinge užima 95-ąją vietą, pirmajame šio sezono „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyre pirmoje dvikovoje 6:4, 6:2, 7:5 įveikė 138-ąją pasaulio raketę, 25-erių metų Bosnijoje gimusį, tačiau Australijai atstovaujantį Marinko Matosevičių.

REKLAMA

R. Berankio antrajame rate laukia gerokai pajėgesnis priešininkas – 27-ąjį reitingą turintis 29-erių metų argentinietis Davidas Nalbandianas. 2006-aisiais jis žaidė šio turnyro pusfinalyje.

D. Nalbandianas pirmajame rate antradienį po itin atkaklios ir ilgos kovos 3:6, 6:4, 3:6, 7:6, 9:7 nugalėjo 2005-ųjų metų atvirųjų Australijos pirmenybių finalininką 29-erių metų 54-ą planetos tenisininką australą Lleytoną Hewittą. Mačas truko 4 val. 47 min.

REKLAMA
REKLAMA

D. Nalbandianas (Scanpix nuotr.)D. Nalbandianas (Scanpix nuotr.)

R. Balžekas: euforijos nėra

Po dvikovos R. Berankio treneris Remigijus Balžekas interneto tinklapiui „Vasara Open“ teigė, kad įspūdžiai geri. „Aistruoliai stipriai palaikė. Buvo dvi stovyklos – australų ir mūsų. Mes laimėjome. O jeigu rimtai, žaidimas buvo šiek tiek nervingas. Bet kiek žaidė tiek užteko. Per daug jėgų neišnaudojo. Ričardas žaidė ne maksimaliai. Pergale abudu esame patenkinti, bet euforijos tokios nėra. Dabar ruošiamės įdomesniems dalykams“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ričardas padarė daug nepriverstinių klaidų. Kokia to priežastis?

– Priežastis paprasta - tai atvirasis Australijos teniso čempionatas. Pagrindinio turnyro pirmas ratas. Tokią akimirką ant pečių užsikrauna didžiulė atsakomybė. Vakar ir šiandien per treniruotę Ričardas žaidė tiesiog idealiai. Bet kai išeini į kortą ir žinai, kad tau reikia laimėti, atsiranda įtampa. Ričardas buvo šiek tiek nervingas. Todėl tiek ir neišprovokuotų klaidų.

– Buvo didelis aistruolių palaikymas. Tikėjotės tokio?

– Jie mus nustebino. Iš tikrųjų labai smagu. Atėjo palaikyti ir Lina Padegimaitė, ji čia dalyvaus jaunių turnyre. Eisim ir pasirgti už ją. Smagu.

REKLAMA

– Su kuo parankiau žaisti antrame etape? Nalbandianas ar Hewittas?

– Skirtumo didelio nėra. Abu yra aukščiausios klasės žvaigždės. Šiuo metu kaip tik žaidžia. Na gal šiek tiek geriau būtų žaisti prieš Hewittą.

– Kodėl?

– Na vis tiek jis ne toks pavojingas kaip Nalbandianas. Nalbandianas šiek tiek gudresnis žaidėjas. Nors jie iš esmės labai panašūs. Su Ričardu nusprendėm kad geriau būtų žaisti su Hewittu. Apskritai šitų visų trijų tenisininkų žaidimas yra panašus. Tik kaip sakoma Ričardui dar reikia pasistengti iki to lygio. Bet pats žaidimas, žaidimo esmė yra beveik tokia pati kaip šitų dviejų tenisininkų.

REKLAMA

– Įtampa irgi turėtų atslūgti?

– Taip. Įtampos turėtų būti mažiau. Pirmas ratas visada sunkiausias, nesvarbu su kuo tu žaidi. Taip yra visiems. Tą patį sakė ir Rogeris. Po jo mačo kalbėjome apie tą patį. Ir šiandien su jo treneriu dar kartą tai pakartojom. Pirmame mače atsakomybė būna pati didžiausia. Nežinai kaip viskas eisis.

Užsitikrino 45 ATP taškus

Po dviejų setų R. Berankis pirmavo 6:4, 6:2.  Trečiojo seto pradžioje sėkmingiau žaidė M. Matosevičius – australas išsiveržė į priekį 1:2. Sėkmingai sužaidęs penktą geimą bosnių kilmės tenisininkas išlaikė pranašumą - 2:3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tuomet lietuvis nesunkiai laimėjo tris geimus iš eilės ir įgijo apčiuopiamą pranašumą 5:3. Kortuose sirgaliai skandavo „Lietuva“. Tiesa, australas dar sugebėjo išlyginti rezultatą – 5:5. Vis dėlto R. Berankis vėl perėmė iniciatyvą ir, laimėjęs du geimus iš eilės, šventė pergalę. Mačas truko 1 val. 53 min.

R. Berankis užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 32 tūkst. Australijos dolerių (apie 82 tūkst. litų).

Antrajame rate lietuvio lauks gerokai pajėgesnis priešininkas – 21-ąjį reitingą turintis 29-erių metų argentinietis Davidas Nalbandianas, kuris 2006-aisiais žaidė šio turnyro pusfinalyje, arba 2005-ųjų metų atvirųjų Australijos pirmenybių finalininkas 29-erių metų 54-as planetos tenisininkas australas Lleytonas Hewittas, kuris karjeroje yra laimėjęs du „Didžiojo kirčio„ serijos turnyrus - 2001-aisiais atvirąjį JAV teniso čempionatą ir 2002 metais - Vimbldono turnyrą.

REKLAMA

L. Hewitto ir D. Nalbandiano dvikova prasidės vėliau antradienį. Pergalės antrajame „Australian Open“ rate vertė – 90 ATP reitingo taškų ir 54 tūkst. Australijos dolerių. Turnyro Melburne prizų fondą sudaro beveik 25 mln. Australijos dolerių.

Tai trečioji R. Berankio pergalė „Didžiojo kirčio“ serijos turnyruose. Pernai Vimbldono turnyre ir Atvirajame JAV čempionate („US Open“) jis pralaimėjo antruosiuose ratuose, o Atvirajame Prancūzijos teniso čempionate (“French Open“) neįveikė atrankos barjero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų