REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vežėjams, norintiems atsiimti po gaisro kelte „Lisco Gloria“ nenukentėjusį savo turtą, teks padengti gelbėjimo darbų kaštus, nes kitu atveju savo išlikusio turto jie atgauti tiesiog nebegali.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų spalį bendrovės „DFDS Lisco“ kelte siautėjusi ugnis pridarė nemažų nuostolių Vakarų Lietuvos vežėjų parkui –  sudegė apie 80 vilkikų ir 150 puspriekabių bei šaldytuvų, tačiau paaiškėjo, jog dalies žemutiniame denyje buvusių transporto priemonių ir jose buvusių krovinių ugnis nepalietė.

REKLAMA

Neilgai trukus pasidarė aišku, jog jau į nuostolius nurašyto turto vežėjams tiesiog atsiimti nepavyks –  transporto priemonių savininkai sulaukė pranešimų, jog teks padengti gelbėjimo darbus, rašo „Verslo žinios“.

Pasak „DFDS Lisco“ Rinkodaros skyriaus vadovo Vaido Klumbio, tie vežėjai, kurių turtas po gaisro neišliko, už kelto ir jame esančio turto gelbėjimo paslaugas mokėti neturi, tad tokio turinio pranešimų jie nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

„Lisco Gloria“ gaisro metu išlikusį ir išgelbėtą krovinį vežėjų įmonės ar krovinio savininkai gali atsiimti pateikę bendrosios avarijos ir gelbėjimo garantijas, užtikrinančias, jog bendrosios avarijos ir gelbėjimo įmokos bus sumokėtos. Bendrosios avarijos ir gelbėjimo įmokas privalo sumokėti tiek „DFDS Lisco“, tiek krovinių savininkai ar jų draudikai proporcingai pagal likusią išgelbėto turto vertę“, - aiškino V. Klumbys.

Tačiau dalis vežėjų į teisinius ginčus nesileido, ir nors žinia, jog po gaisro patirti nuostoliai dar labiau padidėjo jų nepradžiugino, bendrovei padengė gelbėjimo išlaidas bei atgavo savo turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų