REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tunise vis dar tvyro didelė įtampa, šaliai laukiant pranešimo apie naujos nacionalinės vienybės vyriausybės suformavimą, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Mohammedas Ghannouchis pareiškė, kad susitarimas tarp politinių partijų bus paskelbtas pirmadienį po savaitgalį vykusių derybų.

REKLAMA

Tuo tarpu sekmadienio vakarą kareiviai toliau dalyvavo susirėmimuose su kovotojais, lojaliais nuverstajam prezidentui Zinei al-Abidine Ben Ali.

Tunise buvo paskelbta nepaprastoji padėtis po to, kai prezidentas pasitraukė iš šalies po plačiai pasklidusių antivyriausybinių protestų.

Sostinėje Tunise bei kituose miestuose patruliuoja kareiviai su tankais, taip siekiant atkurti tvarką šalyje. Kelias dienas trukę susirėmimai sutrikdė svarbiausių prekių papildymus parduotuvėse ir degalinėse.

M. Ghannouchis, kuris buvo premjeru ir prezidento vyriausybėje, pažadėjo imtis skubių veiksmų užpildant vakuumą valdžioje. Jo vyriausybę suformuoti paprašė buvęs parlamento pirmininkas ir laikinasis šalies prezidentas Fouedas Mebazaa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų