REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai žinomas reperis 50 Cent paragino savo „Twitter“ gerbėjus įsigyti jo turimų mažos kompanijos akcijų, rašo businessinsider. com. Iškart po to kompanijos akcijos šoktelėjo 290 proc., o reperiui iš to pavyko uždirbti 8,7 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs galite padvigubinti savo pinigus. Tiesiog investuokite kiek galite“, – savo „Twitter“ puslapyje rašė reperis, kurio tikrasis vardas yra Curtisas Jacksonas.

REKLAMA

Kompanija, kurios akcijas siūlė pirkti reperis, yra „H&H Imports“, gaminanti jo mėgstamas ausines. Šiai kompanijai priklauso įmonė „TV Goods“, reklamuojanti savo produkciją televizijos reklamose. Kompanija, galima sakyti, neturi jokių pajamų (paskutinį ketvirtį jos siekė vos 293 tūkst. JAV dolerių) ir dirba nuostolingai.

Tokie veiksmai gerai žinomi Vertybinių popierių biržoje. Tai yra klasikiniai veiksmai, kai viduje dirbantys asmenys iškelia bevertę kompaniją, išliaupsina geriausias jos savybes, o kai akcijų vertė pakyla, jos parduodamos. Kol kas reperis išvengė nuobaudų už šių neleistinų metodų naudojimą, nes jis dar nepardavė savo turimų akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau kitą dieną, praėjus bumui, kompanijos parduodamos akcijos krito nuo 39 iki 26 centų už akciją. Kita vertus, iki 50 Cent reklamos „Twitter“ puslapyje kompanija savo akcijas pardavinėjo vos po 10 centų už akciją.

Įžymybės neretai bando imtis panašių priemonių, kad išreklamuotų mažas kompanijas. Panašiais veiksmais Vertybinių popierių biržoje bandė pasinaudoti modelis Carmen Electra ir net krepšininkas Shaquile'as O'Nealas.

Neseniai reperis 50 Cent vienoje JAV televizijos laidoje buvo paprašytas pateikti kokią nors investavimo idėją. Žvaigždė atsakė savo pinigus ketinantis investuoti į kompaniją „Gunnar Optiks“, kuri gamina akinius, apsaugančius akis, kai ilgai žiūrima į kompiuterių monitorius. Laimė, „Gunnar Optiks“ neparduoda savo akcijų viešai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų