REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namai mūsų greitai besikeičiančiame pasaulyje daugeliui žmonių yra vienintelė vieta, kur galima pailsėti ir atsipalaiduoti. Tačiau sutik: net ir idealų būstą kartais norisi atnaujinti. Juk kasdien keičiamės ir mes: sužinome ką nors naujo, įgyjame naujos patirties. Kruizas laivu, komandiruotė, apsilankymas meno parodoje – visa tai iššaukia atgarsius mūsų sieloje ir kai kada pakeičia aplinkos suvokimą. Keičiantis vidiniam pasauliui norisi keisti ir tai, kas yra aplink mus.

REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, iš pat pagrindų sudrebinti savo pasaulėlį nedrąsu. Tačiau esama ir švelnesnių būdų beveik neatpažįstamai pakeisti kambario interjerui. Kiekvienas profesionalus dizaineris žino bent keletą triukų, kurie gali visiškai pakeisti tavo aplinką. Tau tereikia įsigyti keletą naujų daiktų. Kokių? Štai sąrašas!

REKLAMA

1.    Užuolaidos

Apskritai tekstilė – medžiaga, su kuria mielai dirba dauguma dekoratorių, nes ji padeda lengvai, nebrangiai ir labai efektingai pakeisti bet kokią patalpą. Naujos užuolaidos – pats paprasčiausias būdas atnaujinti visą kambarį. Tai ypač tinka panorus naujų pojūčių savo namuose: įvairiausios spalvos ir tekstūros leis susikurti trokštamą atmosferą. Žinoma, jei trokšti įmantrių užuolaidų, jų pasiuvimas nebus itin pigus. Bet turint omeny, kad pastaruoju metu madingiausios paprastos klasikinės linijos – veikiausiai daug išlaidauti neteks.

REKLAMA
REKLAMA

2.    Minkštų baldų ir kėdžių užtiesalai

Tai dar viena daiktų kategorija, kuri lengvai keičia interjerą tiesiog per keletą minučių. Patį elementariausią kėdžių užtiesalų modelį galima pasisiūti ir savarankiškai – tereikia susiūti du audinio gabalus ir pritvirtinti prie kėdžių raišteliais. Tos pačios spalvos užtiesalai gali sujungti stilistiškai skirtingus baldus, o skirtingos spalvos ir faktūros pagyvins nuobodų monotonišką interjerą.

3.    Kilimas

Gražus didelis kilimas taip pat gali neatpažįstamai pakeisti kambarį. Pavyzdžiui, žaismingas zebro raštų kilimas pabrėš senoviškas kambario sienas su šimtmečius menančia istorija, o žalias, žolytę primenantis kilimas net ir judrioje gatvėje esantį butą pripildys pavasariško gaivumo. Kilimo spalva taip pat lavai svarbi: kuo ji neįprastesnė ir ryškesnė, tuo stipriau pasikeis tavo kambarys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4.    Širma

Ši paprasta interjero detalė gimė Kinijoje. Širma suteikia progą lengvai keisti kambario erdvę pagal savo nuotaiką ir poreikius. Ją galima akimirksniu išskleisti arba suglausti – ir tai savaip pakeis visą tavo kambarį.

5.    Šviestuvas

Šviesa – stipriausia aplinkos keitimo priemonė. Naujas, įdomus šviestuvas gali pakeisti ne tik interjero stilių, bet ir visą kambaryje tvyrančią nuotaiką. Tiesa, jei neketini itin daug investuoti į naują šviestuvą – galbūt užtektų pakeisti tik senojo gaubtą.

REKLAMA

6.    Lipdiniai

Nepamiršk ir gipso lipdinių, suteikiančių interjerui klasikinių natų. Be abejo, pats gipsas akimirkos transformacijoms nelabai tinka. Bet štai jo plastikinės imitacijos – kuo puikiausiai. Grakščios rozetės, tiesūs karnizai, paslaptingos gėlių girliandos – tai dekoracijos, kurios suteikia kambariui šventiškumo. Tiesa, verčiau nemėgink aklai kopijuoti klasikos – tai išties būtų prastas skonis. Užteks tik lengvutės aliuzijos į klasiką, o visa kita – tavo fantazijos reikalas!

7. Veidrodis

Jau pats savaime veidrodis – nuostabus interjero keitimo pagalbininkas. Jis leidžia praplėsti, atverti erdvę, padaryti, kad šviesa lietųsi ten, kur nuolat tvyrodavo prieblanda. Bet jei neketini kabinti naujo veidrodžio – gali pakeisti senojo rėmelį, ir tai vėl naujom nuotaikom pagyvins tavo namus. Išraiškingas veidrodžio rėmelis suteikia reikiamą toną ir visai aplink jį esančiai erdvei.

REKLAMA

8. Elektrinis židinys

Stebėti židinyje rusenančią ugnį – vienas maloniausių užsiėmimų. Ir vis dėlto jei neturi galimybės savo bute įsirengti židinio – tiks ir elektrinis jo pakaitalas. Namuose iškart padaugės jaukumo ir šilumos. Dar keletas naujų detalių (pavyzdžiui, ant grindų patiestas kailinis kilimėlis) – ir tu jau atsidursi kitoje erdvėje.

9. Gėlės vazonėliuose

Dideli augalai ir medeliai stilinguose vazonuose – tai dar vienas būdas atnaujinti savo interjerą, suteikti jam lašelį Viduržemio regiono egzotikos. Vijoklinėmis gėlėmis apvytos kambario pertvaros – taip pat įdomus sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Raštai

Galiausiai paskutinis mūsų sąrašo elementas – tai fototapetai. Ne taip seniai jie ir vėl sugrįžo į madą, daug kokybiškesni ir įdomesni nei būdavo prieš keletą dešimtmečių. Ar jie tinka tavo kambariui – spręsti tau. Jei manai, kad taip – atsimink ir svarbią taisyklę: rinkis ne pernelyg ryškius, tokius, kurie keltų tau pačias maloniausias asociacijas. Priešingu atveju jie gali greitai įkyrėti ir interjerą teks keisti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų