REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažėja nuovadų, pareigūnai vejami nemokamų atostogų, bet Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas neatsisako „auksinių" remontų. Statybininkams už daugiau kaip 60 tūkstančių litų teberemontuojant tarnybinį komisariato butą, vakar Šiaulių rajono komisariate, Purienų gatvėje, atidarytas ketvirtasis aukštas. Anot policijos pareigūnų, jo remontai pareigūnams kainavo apie 660 tūkstančių litų. Redakcijos  skaičiavimais, vieną „kabinetinio" pareigūno darbo vietą įrengti kainavo daugiau kaip 13 tūkstančių litų, o 1 kvadratinio metro remontas – apie 660 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidėjams žada didesnį malonumą

Į ketvirtojo Šiaulių rajono policijos komisariato aukšto oficialią atidarymo ceremoniją rinkosi ne tik Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai: sugužėjo ir aukštos policijos galvos iš kitur - šviežiai įrengtas patalpas panoro pamatyti Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis, Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla, Policijos departamento darbuotojai, šalies apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų viršininkų pavaduotojai ir policijos kapelionai.

REKLAMA

Iki ausų išsišiepę pareigūnai apžiūrinėjo patalpas ir maloniai šnekučiavosi tarpusavyje. Vienas iš atidaryme dalyvavusių aukštų svečių, apžiūrinėdamas kabinetus, Šiaulių pareigūnams mestelėjo: „Ar ne per gerai čia jums?". Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai šitą gėrį teisino keistai skambančiais motyvais – esą dabar ne tik maloniau bus interesantams, kuriems paprastai tokiose įstaigose išrašomos baudos, lankytis naujose patalpose, bet ir pasikeis mikroklimatas, o tai neva leisią ir geriau dirbti patiems policininkams. Ar policininkai nuo šiol ims mažiau kyšių, niekas apie tai nekalbėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybiniai butai - ne darbo bitėms

Žadami mikroklimato pokyčiai Šiaulių apskrities vyriausiausiajam policijos komisariatui kainavo nemenkai. Anot šio komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, apie tūkstančio kvadratinių metrų patalpų remonto kaina –  660 tūkstančių litų. Į šias patalpas turėtų atsikraustyti 50 Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos ir Kelių policijos biuro „kabinetinių" pareigūnų, dar apie pusantro šimto šio skyriaus pareigūnų kaip ir iki šiol dirbs gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ironiška, bet pareigūnai brangiai kainavusias patalpas vadina lėšų taupymu. Kaip Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas taupo policijos lėšas, paaiškėjo „Šiaulių naujienoms" atskleidus, kad Parko gatvėje už beveik 66 tūkstančius litų remontuojamas policijos tarnybinis butas. „Šiaulių naujienoms" Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Aldividas Tručinskas sakė, kad į suremontuotą butą turėtų keltis Šiaulių apskrities policijos galva Egidijus Lapinskas.

Šią informaciją suskubo neigti Šiaulių apskrities policijos atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė – esą dar neaišku, kam bus paskirtas butas. Tačiau akivaizdu, kad apie 100 kvadratinių metrų prabangų dviejų aukštų butą su terasa vargiai sugebėtų išlaikyti eilinis patrulis ar policijos komisariato valytoja. Kad tarnybinius butus dažniausiai gauna ne eilinės darbo bitės, pastebėjo ir Nepriklausomo pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas.

REKLAMA

Algų kritimas ne visiems vienodai skausmingas

Ar 65 tūkstančiai litų tarnybinio buto remontui, sunkmečiu, - protinga suma? To klausėme E. Lapinsko. Į šį klausimą policijos vadovas neatsakė. Galbūt į jį galėtų atsakyti patruliai ar vyresnieji postiniai, kuriems pastarąjį ketvirtį, lyginant su 2009-aisiais, vidutinis mėnesinis atlyginimas gerokai „sulyso". Pastariesiems, kaip rodo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato svetainėje pateikta statistika, algos krito kur kas daugiau nei įstaigos vadovui ar kitiems komisarams. Kai E. Lapinsko vidutinis mėnesio atlyginimas „susitraukė" vos keliais procentais, vyresniesiems postiniams krito daugiau kaip 10 procentų. Eiliniai pareigūnai užsimena ir apie tai, kad šiemet, kaip ir praėjusiais metais, jiems gali tekti eiti ir nemokamų atostogų.

REKLAMA

Dar viena nuovada pereis Savivaldybės žinion

„Besitraukiančios" algos – ne vienintelis skausmingas dalykas daugeliui darbines funkcijas atliekančių pareigūnų. Mažėja nuovadų - Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas nebeturi Rėkyvos nuovados, artimiausiu metu pareigūnai atsisveikins ir su dar viena. Pasak G. Smagriūnienės, „keliukams" ir patruliams persikėlus į naujai įrengtas patalpas, į senas jų darbo vietas Aušros alėjoje turėtų būti perkelti Centro nuovados ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Nusikaltimų transporte skyriaus pareigūnai, kurie šiuo metu dar įsikūrę Vasario 16-osios gatvėje esančioje Centro nuovadoje. Šią nuovadą žadama grąžinti Šiaulių miesto savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus atlaisvintos ir Vilniaus gatvėje esančios patalpos, kuriose įsikūrę patruliai. Kas kelsis į šias patalpas, G. Smagriūnienė nepraneša.

Audžia naujas vizijas

Panašu, kad pareigūnai tampa nepasotinami: baigus vienus remontus, jau svajojama apie naujus. „Ateities vizija yra ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo (policijos budėtojų) skyriaus bei areštinės perkėlimas ten (į Purienų gatvę, - aut. past.). Žinoma, tai padaryti bus galima tik gavus finansavimą ir rekonstravus kitus šio pastato aukštus", - užsimena G. Smagriūnienė.

REKLAMA

Taigi, gyventojų ateityje laukia dar viena staigmena – policijos budėtojų teks ieškoti ne miesto centre, bet užkampyje – Purienų gatvėje, kur važiuoja tik keletas miesto autobusų. Turbūt reikėtų pasidžiaugti, kad pareigūnai dar nekurpia planų budėtojų dalį perkelti į Juozapavos miškus. Panašu, kad ir ten Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai įžvelgtų privalumų: nėra transporto kamščių, geras oras.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų