REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerą mėnesį tūnoję užkrosnyje, Vilniuje ir jo apylinkėse siaučiantys vagys vėl davė apie save žinią. Šįkart jų grobis rekordinis – apie 700 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Grobismilžiniškas

Vakar 0.42 val. vilnietis verslininkas P.R. (gim. 1958 m.) policijai pranešė, kad grįžęs namo rado apvogtą butą. Į dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą statytą vieno aukšto name esantį butą T.Ševčenkos gatvėje nusikaltėliai pateko atidarę langą, prieš tai išdaužę stiklą. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas prieš pat vidurnaktį. Iš buto pavogtas seifas, kuriame buvo 515 tūkst. litų ir 35 tūkst. eurų, taip pat kolekcinės monetos ir kolekciniai ginklai. Nuostolis apie 700 tūkst. litų. Nusikaltėliai iš buto išėjo iš vidaus išlaužę laukujes duris.

REKLAMA

Kaip „Respublikai“ teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis, 53 metų nukentėjusysis verčiasi prekyba nekilnojamuoju turtu. Tačiau nei vyro vardu, nei apvogto buto adresu nėra registruota jokia bendrovė.

Greta įsikūrę pareigūnai

Nukentėjusiojo namas – tik keliolika metrų nuo judrios T.Ševčenkos gatvės, šalia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento. Vakar neatsirado liudininkų, galbūt mačiusių vykdomą nusikaltimą. Nusikaltėlių siautėjimo teigia negirdėję ir nukentėjusiojo kaimynai, gyvenantys tame pačiame name bei gretimo namo gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar sostinės kriminalistai ieškojo nusikaltėlių pirštų atspaudų, galbūt paliktų ant lango rėmo ir rankenos, tačiau atrodo, kad plėšikų dirbta su pirštinėmis. Policija viliasi, kad įtariamuosius susekti galbūt pavyks peržiūrėjus ant aplinkinių namų esančių filmavimo kamerų padarytus vaizdo įrašus.

Ta pati gauja

S.Šemis „Respublikai“ sakė, kad nusikaltimo braižas panašus į kitų didelės vertės turto vagysčių, kurių gausa sostinėje ir aplinkiniuose gyvenamuosiuose rajonuose pasipylė nuo praėjusių metų rudens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nusikaltėliai turtingas aukas nusižiūri arba stebėdami jų gyvenimo būdą, arba žinodami, kuo jos verčiasi“, – sakė S.Šemis. Kriminalisto teigimu, tai gerai organizuota kelių nusikaltėlių grupuotė, nusikaltimus vykdanti pagal iš anksto suplanuotą scenarijų. Jos pėdsakų, S.Šemio teigimu, policijai dar nepavyko užčiuopti.

Informacija

Viena pirmųjų stambaus masto vagysčių buvo įvykdyta praėjusių metų rugsėjo viduryje sostinės priemiestyje Salininkuose. Tuomet iš V.A. buto buvo pagrobtas seifas su juvelyriniais dirbiniais, pinigais, nešiojamasis kompiuteris. Bendras nuostolis – 38 tūkst. litų.

REKLAMA

Lapkričio mėnesį pasipylė virtinė stambaus masto vagysčių. Mėnesio pirmosiomis dienomis Pikutiškių gatvės gyventojas dėl vagystės patyrė per 30 tūkst. litų nuostolį, o į namus grįžusi A.Paškevič–Ciotkos gatvės gyventoja neteko net 176 tūkst. litų vertės turto. Šio mėnesio pabaigoje maždaug 55 tūkstančių litų nuostolį patyrė ir buvęs pirmasis Kristinos Brazauskienės vyras Antanas Butrimas – į Pilaitėje esantį namą pro langą įsibrovę vagys pavogė juvelyrinių dirbinių, pinigų, banko mokėjimo kortelių. Prieš savaitę iki šio įvykio buvo nukentėjęs ir gretimoje gatvėje gyvenantis A.Butrimo kaimynas V.V. Iš jo namo nusikaltėliai išnešė seifą su juvelyriniais dirbiniais, pinigais, dokumentus. Vilnietis patyrė apie 100 tūkst. Lt. nuostolį. Nė viena šių vagysčių nėra atskleista ir, policijos manymu, yra tos pačios nusikaltėlių grupuotės darbas. Anksčiau vagystės buvo vykdomos porinėmis savaitės dienomis – antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais, tačiau šįkart grafikas buvo pažeistas.

Valdas KVEDARAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų