REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Dainius Kreivys penktadienį išplatintame pranešime teigia neturįs turto už 170 milijonų litų.Taip jis sureagavo į žiniasklaidoje skelbiamą informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime ministras pabrėžia, jog deklaruoja savoturtą bei viešuosius ir privačiuosius interesus, kaip tai numato šalies įstatymai.

REKLAMA

„Bet kokios kalbos apie mano turto tariamas vertes yra laužtos iš piršto. Pildau deklaracijas, kaip tai numato įstatymas ir tai darysiu ateityje.

Mano žmona Dalia Kreivienė, kuri jau trylika metų dirba Užsienio reikalų ministerijoje, taip pat pildo deklaracijas, kaip tai numato Lietuvos įstatymai“, – sako D. Kreivys.

Anot pranešimo, Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktoje metinėje gyventojo turto deklaracijoje už 2009 metus D. Kreivys nurodo, jog turi turto, kurio vertė 483 tūkst. litų, ir 109 343 litus piniginių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktoje metinėje gyventojo turto deklaracijoje už 2009 metus Dalia Kreivienė nurodo, jog turi turto, kurio vertė 175 372 litų, ir 34 tūkst. litų piniginių lėšų.

D. Kreivys akcentuoja, kad jis, dar prieš tapdamas ministru, pasitraukė iš visų anksčiau savo vykdytų verslų.

Teigiama, kad bendrovės „Stamija“ akcijos buvo parduotos D. Kreivio motinai F. Kreivienei. Visi sandoriai yra deklaruoti VTEK privačių asmenų deklaracijoje, kuri yra skelbiama viešai.

„Šiuo metu neturiu jokių akcijų, jokių vertybinių popierių, netgi investicinių portfelių vienetų. Įmonės, kurių akcininku esu buvęs ar kurių akcininkais yra mano artimieji, niekada nebuvo proteguojamos, nedalyvavo jokiuose projektuose ir negavo jokios paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano motina yra ir buvo verslo įmonių akcijų valdytoja dar prieš man tampant ministru, tai yra nuo 2002 metų“, – sako D. Kreivys.

LSDP Kreipsis į Vyriausiąją tarybinės etikos komisiją

Socialdemokratai ketina kreiptis į Vyriausiąją tarybinės etikos komisiją, kad ši išaiškintų, ar  Ūkio ministras D.Kreivys laiku ir tinkamai pateikia deklaracijas. Tokį žingsnį inspiravo informacija apie staigų ministro praturtėjimą. Portalo www.ekonomika.lt skelbtame turtingiausių žmonių sąraše D.Kreivys užima 29 vietą, nes jo šeimai priklauso 40 proc. prekybos sistemos „Moki veži akcijų“. Publikacijoje teigiama, jog D.Kreivio šeimos turtą sudaro apie 170 milijonų litų.

REKLAMA

„Ministro D.Kreivio 2009-ųjų metų viešųjų ir privačiųjų interesų deklaracijoje kalbama tik apie palyginti nežymias sumas, gautas pardavus kai kurių įmonių akcijas. Natūralu, kad visuomenei kyla klausimas, kokiu būdu Ministras per dvejus metus praturtėjo, ar teisėtai?“, – sako Seimo opozicijos lyderis A.Butkevičius.

Socialdemokratai sieks, kad VTEK išsiaiškintų, ar Ministras D.Kreivys nepažeidė viešųjų ir privačiųjų interesų, ar, kaip privaloma mūsų valstybėje, laiku ir tinkamai pateikia deklaracijas.

„Kalbos apie galimus D.Kreivio, kaip Ministro, viešųjų ir privačiųjų interesų pažeidimus kelia nepasitikėjimą ne tik juo, šešėlis krenta ant visos Vyriausybės, ant visų politikų. Jei paaiškėtų, kad pažeidimų yra, tuomet šalies gyventojus ir save gerbiantis ministras turėtų atsisakyti savo posto. Tačiau kol kas D.Kreivys, žiniasklaidos atstovų kalbinamas šia tema, atsisako komentuoti arba atsako į klausimus ne konkrečiai. Akivaizdu, kad Ministras suka uodegą. Mano nuomone, tai daro nesėkmingai, nes paslaptys, susijusios su stebuklingu ir greitu praturtėjimu, tik dar labiau žlugdo žmonių pasitikėjimą“, – mano A.Butkevičius.

REKLAMA

V. Mazuronį domina, kaip D. Kreivys praturtėjo iš ministro atlyginimo

Viešoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad ūkio ministro Dainiaus Kreivio turtas per kelerius metus išaugo nuo 5,4 mln. litų iki 170 mln. litų, susirūpinęs frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis raštu kreipėsi į patį ministrą, prašydamas nurodyti, ar ši informacija yra teisinga.

Jei taip, parlamentaras prašo ministro detaliai paaiškinti, kaip toks dalykas galėjo nutikti, nes ne tik jam pačiam, bet ir visuomenei neabejotinai įdomu ir svarbu sužinoti, kaip per tokį trumpą laiką, t. y. būtent per vadovavimo ministerijai metus, turtas galėjo padidėti.

„Buratinas kvailių šalyje ieškojo stebuklų slėnio, kuriame pasodinus vieną auksinuką išaugtų visas pinigų medis. Ministras D. Kreivys tokį stebuklingą slėnį surado Lietuvoje. Tai kelia daug abejonių mums visiems. Todėl labai svarbu kuo skubiau gauti išsamius atsakymus, kaip žmogus savo turtą gali padidinti net ne keletą, o keliasdešimt kartų, ypač kai jis yra atsakingas valstybės tarnautojas, o ne verslininkas ar kitos srities atstovas“, – teigė Seimo narys V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų