REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 13-ąją neįprastai paminėjo Velžio gimnazija: paauglys gimnazistas mokyklos muziejui atnešė eksponatą – mokomąjį sprogmenį. Netikėta dovana galiausiai atiteko išminuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Panevėžio rajone ant ko-jų buvo sukeltos Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, rajono Policijos komisariato pareigūnai, greitosios medicinos pagalbos medikai bei iškviesti išminuotojai iš sostinės.

REKLAMA

Sulėkė visos tarnybos

Visos minėtos tarnybos susirinko Velžio gimnazijoje, nes Bendrosios pagalbos centrą pasiekė informacija, esą į gimnaziją paauglys atnešė neaiškios kilmės sprogmenį, todėl reikalinga apsauga jį nukenksminti.

Gimnazijos direktorius Rimtas Baltušis pasakojo, kodėl 15–16 metų moksleivis į gimnaziją atnešė, kaip iš pradžių visiems pasirodė, sprogmenį.

„Nieko blogo jis nenorėjo, – aiškino susiklosčiusią situaciją direktorius. – Jis gero norėjo. Mat gimnazijoje buvo paskelbta akcija „Praturtink mokyklą“. Akcijos esmė – atnešti seną daiktą, kuris atrastų savo vietą mokykloje. Vieni nešė senas geldas, kiti – vyžas, o devintokas atnešė namuose turėtą, atrodo, mokomąjį sprogmenį.“

REKLAMA
REKLAMA

Atnešė kaip dovaną

„Eksponatą į mokyklą atnešęs vaikinas siūlėsi jį atgal į namus parnešti. Neleidome jam to padaryti. Žinoma, gaila jo, nes policijos pareigūnai apklausė jį. Nemalonu...“ – R. Baltušis įsitikinęs, jog gimnazistas jokių piktų kėslų tikrai neturėjo.

„Jis įsivaizdavo, kad tas eksponatas praturtins muziejaus ekspoziciją, – tęsė mokyklos vadovas. – Tą sprogmenį įteikė istorijos mokytojai. Pastaroji išsigando ir tą nelemtą eksponatą atnešė man. Pranešiau policijai. Buvo iškviesti išminuotojai. Be to, į mokyklą atvažiavo medikai ir ugniagesiai gelbėtojai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa laimė, anot direktoriaus, kad evakuacijos skelbti nereikėjo, pamokos vyko normaliai, mat sprogmuo tuojau pat buvo išneštas iš mokyklos ir izoliuotas.

R. Baltušis apgailestavo, kad vakar taip gražiai Velžyje prasidėjęs Sausio 13-osios minėjimas baigėsi tokia istorija.

„Ką jau padarysi, kad taip įvyko, – skėsčiojo rankomis. – Juk vaikis nesitikėjo tokios pabaigos. Be to, jį ir dėdė, kuris tą neva sprogmenį matė, patikino, kad jis nepavojingas. Tačiau juk sakoma: ir neužtaisytas šautuvas kartais iššauna. Todėl ir iškvietėm pareigūnus, kad išsiaiškintų, koks tai sprogmuo.“

REKLAMA

Vaikinuko nebaus

Panevėžio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Giedrius Masiulis „Panevėžio balsui“ patvirtino, kad moksleivio į gimnaziją atneštą sprogmenį išsivežė išminuotojai.

„Tai buvo mokomoji minosvaidžio mina be sprogstamojo užtaiso, – patikslino pareigūnas. – Tai ne sprogmuo, o muliažas. Išminuotojai mokomąją minosvaidžio miną išsivežė ir susprogdins su tikrais sprogmenimis. Tą jie privalo padaryti. O vaikinuko niekas nebaus – nėra už ką. Juk į mokyklą atneštas sprogmuo netikras.“

REKLAMA

Išvykus iš gimnazijos išminuotojams, policijos pareigūnams, dar kartą pakalbintas švietimo įstaigos direktorius patvirtino, kad devintoko, atnešusio į mokyklą mokamąją minosvaidžio miną, ir čia tikrai nelaukia jokia bausmė.

„Nėra už ką bausti. Gerai, kad jis toks pilietiškas. Svarbu, kad tą daiktą atnešė į mokyklą, parodė. O kaip vėliau paaiškėjo – tai mokomasis sprogstamasis užtaisas. Todėl dabar galima sakyti, kad tai visai nebloga dovanėlė Sausio 13-osios proga“, – neslėpė palengvėjimo R. Baltušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų