REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

55 procentai lenkų laiko Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) ataskaitą neįtikinama, o išvardytas Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvo katastrofos priežastis – neišsamiomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie viešosios nuomonės apklausos, kurią televizijos kanalui TVN24 atliko sociologijos centras „Millward Brown“ SMG/KRC, rezultatai.

REKLAMA

Į klausimą „Ar jūs įsitikinęs, kad TAK ataskaitoje pateiktos aplinkybės yra pagrindinės katastrofos priežastys?“ ketvirtadalis lenkų atsakė „tikrai ne“, 31 procentas „veikiausiai ne“. „Visiškai įsitikinusių“ tuo yra 15 procentų, „veikiausiai įsitikinusių“ – 27 procentai.

Tyrimo rezultatai rodo, jog Lenkijos gyventojai laiko ataskaitą mėginimu sumažinti Rusijos atsakomybę už prezidento lėktuvo „Tu-154M“ katastrofą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią nuomonę pareiškė 63 procentai apklaustųjų. 83 procentai nori, kad Lenkija kuo greičiau paskelbtų savo pranešimą apie katastrofos priežastis.

D. Tuskas: Lenkijai pakaks drąsos nieko neklastoti

Lenkija prisiima atsakomybę už katastrofą prie Smolensko. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė Donaldas Tuskas.

Komentuodamas trečiadienį Maskvoje paskelbtą galutinę Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) Techninės komisijos ataskaitą, Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė: „Mums pakaks drąsos nieko neklastoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Lenkija nekvestionuoja esminių TAK išvadų, o tik pažymi, kad trūksta informacijos, pavyzdžiui, duomenų apie dispečerių veiksmus.

„Galimas daiktas, jog aukščiausiu politiniu lygiu mes surengsime susitikimus, kad atsirastų teisinga bendra ataskaita apie katastrofą prie Smolensko. Mes norėtume įtikinti Rusiją bendradarbiauti abiejų šalių interesais“, – tvirtino premjeras.

D. Tuskas patikino, jog Lenkija nori, kad tragedijos vaizdas būtų išsamus.

„Mes įsitikinę, kad geri santykiai gali remtis tik tiesa. Melu abipusio supratimo nepasieksime“, – pažymėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų