REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijų dienų neatlygintinos kraujo donorystės akcija tapo neįtikėtinos vienybės, supratingumo ir gerumo dienomis. Kiekvieną dieną norinčiųjų paaukoti kraujo žmonių skaičius didėjo ir medikai pastebėjo, kad tai buvo išskirtiniai piliečiai, nes jie donorystei pasiryžo vedini noro pagerbti žuvusiuosius už Lietuvos Laisvę bei atgaivinti savo prisiminimus apie 1991-ųjų sausį.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp dovanojusiųjų kraujo – studentai, moksleiviai, Seimo nariai, Vilniaus miesto meras, nuolatiniai kraujo donorai.

REKLAMA

Vienas kariškis, atvykęs į neatlygintinos kraujo donorystės akciją Vilniuje, pasakojo, kad kraujo dovanojimas jam yra be galo prasmingas, nes prieš 20 metų sausio 13-ąją jis taip pat dovanojo kraujo. Du akcijoje dalyvavę donorai kraujo aukojo 25-ąjį kartą, tačiau būta ir tokių, kurie Laisvės gynėjų dienos 20-mečio įkvėpti atėjo paaukoti kraujo pirmąjį kartą.

Akcijos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems paaukojusiems kraujo, akcijoje dalyvavusiems savanoriams ir visiems kitiems, kurie prisidėjo prie šio kilnaus tikslo.

REKLAMA
REKLAMA

Neatlygintinos kraujo donorystės akcija buvo paskelbta sausio 10–12 dienomis, minint Laisvės gynėjų dienos 20–metį bei pagerbiant žuvusiuosius už Lietuvos Laisvę. Ji vyko Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolijos patalpose.

Akcijos organizatoriai – Seimo kanceliarija, Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolija, Nacionalinis kraujo centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų