REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2010 metais per lėktuvo katastrofą prie Smolensko žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio brolis dvynys griežtai atmetė Rusijos išvadas dėl tragedijos priežasčių. „Ši ataskaita yra pasityčiojimas iš Lenkijos“, – trečiadienį Varšuvoje pareiškė Jaroslawas Kaczynskis, kurį cituoja agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, kaltė dėl katastrofos „vienpusiškai“ ir „be įrodymų“ suverčiama Lenkijai ir pilotams. Taip esą yra dėl to, kad tyrimas buvo patikėtas rusams. Pasak J. Kaczynskio, ataskaitoje liko daug neatsakytų klausimų. Jis atkreipė dėmesį į tariamas Smolensko oro uosto dispečerių klaidas.

REKLAMA

Pagrindine Lenkijos prezidento katastrofos prie Smolensko priežastimi Tarptautinis aviacijos komitetas (TAK) trečiadienį įvardijo lėktuvo įgulos veiksmus, esant sudėtingoms oro sąlygoms, – konkrečiai nelaimės priežastimi įvardijamas piloto sprendimas nesileisti atsarginiame oro uoste.

TAK ekspertai nelaimės priežastimis įvardijo ir psichologinį spaudimą, kurį pilotams darė lėktuvo keleiviai. Lenkijos oro pajėgų vado, buvusio piloto kabinoje, kraujyje ekspertai aptiko 0,6 promilės alkoholio. Anot specialistų, lėktuvo įgulos vadas nepamatuotai rizikavo bandydamas nutupdyti lėktuvą bet kokia kaina.

Lėktuvas su L. Kaczynskiu ir dar 95 žmonėmis sudužo praėjusių metų balandžio 10-ąją. Delegacija vyko į atminimo iškilmes Katynėje, kur sovietų pajėgos 1940-ųjų pavasarį nužudė tūkstančius lenkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų