REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos diplomatai Rusijoje sausio 12 dieną apsilankė vietoje, kur pastatytas paminklas, skirtas KGB darbuotojams pagerbti, ir patvirtino žiniasklaidoje apie jį pasirodžiusią informaciją. Lietuvos užsienio reikalų ministerija per Lietuvos ambasadą Rusijoje išreiškė protestą ir perdavė atitinkamą notą Rusijos užsienio reikalų ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatai išsiaiškino, kad paminklas buvo pastatytas dar 2007 metais. Lietuvos institucijoms anksčiau ši informacija nebuvo žinoma.

REKLAMA

URM apgailestauja dėl tokio skirtingo istorijos supratimo. KGB specialiosios paskirties grupė „Alfa“ nebuvo herojus Vilniuje. Nuo jų rankų žuvo neginkluoti Lietuvos nepriklausomybės gynėjai.

Visos tautos, kaip priimta, gerbia savo tautos gynėjus, kurie žuvo kovose ir įamžina jų prisiminimą statydami jiems paminklus. Užsienio reikalų ministerija nemano, kad grupės „Alfa„ veiksmai Vilniuje 1991 metais nusipelnė demokratinės Rusijos pagerbimo ir pasididžiavimo. Grupės „Alfa“ veiksmus Vilniuje tuo metu griežtai pasmerkė pirmasis atgimusios Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų