REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusketvirtų metų atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamu būdu įsigytų pinigų legalizavimo perkant banko „Snoras“ akcijas stringa. Jam trukdo Rusijos teisėsaugininkai, kurie neatsako į Lietuvos teisinės pagalbos prašymus, praneša delfi.lt

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros pavedimu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) prieš ketverius metus pradėjo tyrimą siekdama nustatyti apie 2,4 mln. eurų (8,28 mln. litų), gautų iš lengvatinių mokesčių zonose įsikūrusių bendrovių, kilmę. Šie pinigai galimai buvo panaudoti banko „Snoras“ akcijoms įsigyti.

REKLAMA

Tyrimo metu Generalinė prokuratūra su teisinės pagalbos prašymais kreipėsi į Didžiosios Britanijos, JAV ir Rusijos teisėsaugos institucijas. Didžioji Britanija ir JAV į prašymus suteikti informaciją atsakė, o rusai atsiuntė nepilną atsakymą su pažadu papildyti, tačiau pažado netesėjo.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo terminas yra pratęstas iki 2011-ųjų sausio 30. Tyrimą planuojama užbaigti gavus atsakymą į teisinės pagalbos prašymą iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kontrolinį banko „Snoras“ akcijų paketą valdo Rusijos verslininkas Vladimiras Antonovas, banko prezidentui Raimondui Baranauskui priklauso 25 proc. akcijų.

„Snoro„ grupę sudaro kelios dešimtys įmonių, dirbančių banko, lizingo, nekilnojamojo turto, žiniasklaidos, vertybinių popierių, turto ir fondų valdymo srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų