REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas nesulauks planuotos rekonstrukcijos. Kauno miesto savivaldybės administracija atsisakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pasiūlymo investuoti į stadioną apie 2,7 milijono litų ir atnaujinti jį, kad atitiktų Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) keliamus reikalavimus, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Stadioną buvo planuojama sutvarkyti iki kovo mėnesio, kai Lietuvos futbolo rinktinė namuose priims Pasaulio ir Europos čempionus iš Ispanijos.

REKLAMA

Praėjusių metų gegužę LFF pateikė pasiūlymus miestų savivaldybėms dėl stadionų rekonstrukcijos. Įvertinus stadionų galimybes pasirinktas Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas. Projekto vykdymui pritarė Kauno miesto savivaldybės taryba.

Projekto vertė turėjo siekti 4 milijonus litų – apie 2,7 milijono pagal UEFA vykdomą stadionų rekonstrukcijos programą būtų skyrusi LFF, o likusias lėšas – 1,3 milijono žadėjo rasti Kauno miestas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybė, išreiškusi norą rekonstruoti miesto stadioną, nerado galimybių LFF siūlomų lėšų įsisavinimui.

LFF, skirdama pinigus stadiono rekonstrukcijai, buvo verčiama ir ieškoti teisinių galimybių, kad Kauno savivaldybė galėtų juos priimti. Nei vienas siūlytas variantas netenkino Kauno miesto vadovų.jeeeee

„Apmaudu, kad po mūsų pateiktų siūlymų Kauno savivaldybė neieškojo sprendimų ir po ilgų svarstymų taip ir nepasiūlė tinkamos alternatyvos. Miesto vadovų teigimu, jiems tinkamiausias projekto įgyvendinimo būdas – parama iš federacijos, tačiau nuo pat pradžių informavome, jog šis kelias neįmanomas, nes neatitinka UEFA keliamų privalomų sąlygų“, - sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA stadionų rekonstrukcijos programos sąlygose numatyta, jog lėšų rekonstrukcijai gali gauti tik vienas stadionas, į kurį miesto savivaldybė įsipareigoja papildomai investuoti ne mažiau kaip 50 procentų nuo gautos sumos. Taip pat privalomas statybos kontroliavimas ir leidimas šalies rinktinei penkerius metus rungtyniauti rekonstruotame stadione nemokamai.

Pagal pernai UEFA patvirtintas patikslintas stadionų taisykles,  oficialios tarptautinės rinktinių rungtynės gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione. Tokio statuso Lietuvoje neturi nė vienas stadionas.

REKLAMA

Pasak L.Varanavičiaus, LFF teks vėl prašyti kad kovo mėnesį numatytos UEFA EURO 2012 atrankos rungtynes būtų galima sužaisti Kaune, o ateityje rinktinė gali persikelti į Vilnių.

„Rekonstrukcijos projektą būtų galima įgyvendinti „Vėtros“ stadione. Tikimės, kad po savivaldos rinkimų šis klausimas bus sprendžiamas konstruktyviau“, - teigė LFF vadovas.

Lietuvos nacionalinė rinktinė kovo 29 dieną namuose priims Europos ir Pasaulio čempionus Ispanijos futbolininkus. Kitos oficialios rungtynės mūsų šalyje vyks rugsėjį ir spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų