REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LeBronas Jamesas Majamio „Heat“ ekipoje sezono pradžioje buvo nesėkmingai išbandytas įžaidėjo pozicijoje. Toks eksperimentas nepasiteisino, tačiau „Heat“ strategas Erikas Spoelstra savo auklėtiniui rado naują amplua - vidurio puolėjo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad kartais rungtynių metu panaudojamas strateginis veiksmas pasiteisina ir duoda teigiamų rezultatų. „Heat“ iš paskutiniųjų 22 rungtynių laimėjo 21-erias. Tuo tarpu E.Spoelstros taktiniai sumanymai praverčia ne tik nelabai reikšmingomis susitikimo atkarpomis, bet ir akimirkomis, kai sprendžiasi mačo baigtis.

REKLAMA

Būtent toks sumanymas išgelbėjo Žydrūno Ilgausko klubą prieš Portlendo „Trail Blazers“ komandą. Likus žaisti 2 min. ir 11 sek., aikštėje vidurio puolėjo vietą užėmė LeBronas Jamesas,

sunkiojo krašto puolėju rungtyniavo Chrisas Boshas, lengvuoju krašto puolėju - Jamesas Jonesas, o gynėjais - Dwyane'as Wade'as ir Carlosas Arroyo. Įdomu, kad L.Jamesas varžėsi su Marcusu Camby.

Neįprastas startinis penketas išgelbėjo „Heat“. Rytų konferencijos ekipa išplėšė pratęsimą ir jame galutinai palaužė savo varžovus. Bendras tokio startinio penketo rezultatas prieš „Trail Blazers“ - 25:11.

„Kalbėjome apie tai visą sezoną. Sėkmingai su “Trail Blazers„ susiklostęs eksperimentas - geras ženklas, leidžiantis tokios strategijos imtis ir ateityje. Tai mums suteiktų dar daugiau universalumo“, - tikino „Heat“ vairininkas E.Spoelstra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų