REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjunga išplatino pareiškimą, kuriuo piktinasi leidinyje „Geros Kauno žinios“ publikuojama informacija. Pasak politikų, leidinys klaidina kauniečius ir liaupsina konservatorių valdžios sprendimus Kauno savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristams nepatinka, kad straipsniuose „nuolat puikuojasi konservatoriaus Andriaus Kupčinsko nuotraukos ir pagyros apie miesto valdžios esą nuveiktus darbus,“ - rašoma pranešime. Partija kartu kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, Vyriausiąją rinkimų komisiją bei Kultūros ministeriją, ragindama įvertinti leidinį „Geros Kauno žinios“.

REKLAMA

Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Dainoras Lukas, savo ruožtu, paneigė, jog savivaldybė, galimai, remia „Gerąsias Kauno žinias“ ar moka pinigus leidiniui už palankius miesto valdžiai straipsnius bei mero nuotraukas.

„Savivaldybė nei cento neskiria „Gerosioms Kauno žinioms“. Mums tiesiog malonu, jei kažkas žiniasklaidoje atkreipia dėmesį į gerus savivaldybės darbus ar sėkmingus sprendimus,“ - kalbėjo D. Lukas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas patikino, kad leidinio direktorius P. Gedvilas jau nebedirba Kauno savivaldybės tarybos sekretoriate.

Pats „Gerų Kauno žinių“ direktorius Paulius Gedivlas portalui balsas.lt taip pat kategoriškai atmetė kaltinimus užsiiminėjant juodosiomis viešųjų ryšių technologijomis ir tvirtino iš Kauno savivaldybės jokio atlygio negaunąs.

„Įkūrėme viešąją įstaigą ir esame paramos gavėjai. Mus remia privatūs asmenys,“ - apie leidinį pasakojo P. Gedvilas. Jis pasakojo, kaip būrelis jaunų žmonių neseniai nusprendė pradėti leisti alternatyvų gerų naujienų leidinį šiandien tvyrančiai neigiamai informacijai žiniasklaidoje atsverti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebėtojų nuomonė

Nepriklausomas apžvalgininkas Ričardas Savukynas, tuo tarpu, anekdotiniais vadina valdiškų straipsnių ir politikų nuotraukų palyginimus su juodosiomis viešųjų ryšių technologijomis.

„Vadinti tokius atvejus juodosiomis technologijomis, švelniai tariant – naivu: tuose valdiškuose leidinukuose nėra nei šmeižto kampanijų, nei bandymų kokiais nors būdais pašalinti iš rinkimų konkuruojančias partijas,“ - dėstė R. Savukynas.

Specialistas taip pat neatmeta, kad už valdiškus pinigus platinama partijų reklama – vargu ar toleruotina, tad, R. Savukyno įsitikinimu, „įtarimų keliantys atvejai turėtų būti tiriami.“

REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiandien priėmė svarstyti Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus lyderio Arvydo Garbaravičiaus ir kitų bendrapartiečių pasirašytą skundą dėl publikacijų „Gerose Kauno žiniose“.

Dar pernai rudenį Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus narys Vidmantas Miškinis kritikavo „Gerąsias Kauno žinias“, kaip galimai pažeidžiančias žurnalistų etiką, pasigesta aiškumo dėl leidinio finansavimo ir nurodyta į darbuotojų sąsajas su Kauno savivaldybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų