REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ergo“ draudimo grupė sujungė savo tris gyvybės draudimo bendroves Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje į vieną Europos bendrovę „Ergo Life Insurance SE“. Tai pirmoji Europos bendrovė, kurios pagrindinė būstinė įkurta Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Lietuvoje Europos bendroves steigti galima jau šešerius metus ir joje veikia tokių bendrovių padaliniai, Europos bendrovės centrinė būstinė Lietuvoje įsteigta pirmą kartą. „Lietuvoje „Ergo Life Insurance SE“ centrinę būstinę nuspręsta steigti dėl vertingos patirties gyvybės draudimo srityje, turimo klientų portfelio dydžio ir palankios mokestinės aplinkos. Latvijoje ir Estijoje veiks šios bendrovės padaliniai ir toliau bus stiprinamos pozicijos gyvybės draudime klientams siūlant naujas paslaugas bei tobulinant aptarnavimą“, – teigia „Ergo“ draudimo grupės Baltijos šalyse valdybos pirmininkas dr. Kęstutis Bagdonavičius.

REKLAMA

Gyvybės draudimo bendrovių sujungimas – nuosekli „Ergo“ bendrovių Baltijos šalyse integracijos dalis. „Europos bendrovės statusas reiškia galimybę pertvarkyti verslą naudojant vieną Europos ženklą. Toks žingsnis padeda efektyviau valdyti verslą, sumažinti vidaus išlaidas, optimizuoti kapitalą, padidinti konkurencingumą rinkoje, motyvuoti darbuotojus, didinti jų kompetenciją ir pasiūlyti patrauklesnius produktus klientams“, – teigia dr. K. Bagdonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak valdybos pirmininko dr. K. Bagdonavičiaus, įsteigus Europos bendrovę klientai turėtų sulaukti naujų iniciatyvų aptarnavimo srityje, o darbuotojams šie pokyčiai atveria galimybes tobulėti multikultūriniame kolektyve, keistis gerąja praktika ir dalyvauti tarptautiniuose mobilumo projektuose visose Baltijos šalyse.

Sprendimas pertvarkyti gyvybės draudimo bendroves buvo priimtas „Ergo“ grupės Stebėtojų taryboje 2008 metais, sujungimo procesas truko pusantrų metų. „Ergo Life Insurance SE“ centrinė būstinė įsikurs Lietuvoje (Vilniuje), o padaliniai – Latvijoje ir Estijoje. Esamiems „Ergo“ klientams draudimo sutarčių sąlygos nesikeis ir draudimo sutarčių perrašyti nereikės. Europos bendrovė „Ergo Life Insurance SE“ valdys 46 tūkst. klientų portfelį ir 0,6 mlrd. litų vertės turtą.

Europos bendrovės statutas po daugiau kaip 30 metų derybų buvo priimtas 2001 metais. Aštuoniose Europos Sąjungos valstybėse steigti Europos bendroves galimybė buvo dar 2004 metais, Lietuva savo nacionalinę teisę su Europos Sąjungos teisės aktais suderino 2005 metais. Šiuo metu yra apie 500 realiai veiklą vykdančių Europos bendrovių, apie 70 proc. jų įkurta Vokietijoje ir Čekijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų