REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vištyčio pasieniečiai sniego rogėmis gydytoją nuvežė pas ligonę, kuriai prireikė skubios pagalbos ir iki kurios vienkiemio dėl užpustytų kelių negalėjo privažiuoti greitosios automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečius, saugančius sieną su Rusija, kreipėsi Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelio seniūnas. Jis paprašė skubios VSAT pareigūnų pagalbos – dėl nepravažiuojamų užpustytų kelių Vilkaviškio greitosios pagalbos medikai negalėjo pasiekti sodybos Vištyčio seniūnijos Girėnų kaimo ribose. Ten gydytojų pagalbos skubiai prireikė pensinio amžiaus moteriai.

REKLAMA

Kaip tik netoli šių vietų vienas pasieniečių ekipažas palei sieną su Rusija patruliavo sniego rogėmis „Arctic Cat“. Iš užkardos radijo ryšiu patruliai gavo nurodymą ir netrukus jau atskubėjo į į nurodytą vietą kelyje Vištytis – Kybartai, kur laukė greitosios automobilis.

Vienas pasienietis pasiliko, o su kitu ant sniego rogių sėdusi medikė per nepravažiuojamas pusnis nuskriejo suteikti pagalbos ligonei.

Tarnybinėmis sniego rogėmis pasiekti už kiek daugiau nei kilometro esančią sodybą nebuvo sudėtinga.

Po pirminės ligonės apžiūros planuota, kad pasienietis atgal iki greitosios automobilio sniego rogėmis turės nugabenti ir ligonę, ir gydytoją. Tačiau suteikus skubią pagalbą moters gyvybei pavojaus nebuvo, todėl vėliau VSAT pareigūnas atgal parvežė tik greitosios pagalbos medikę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų