REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

20 ekstremaliausių pasaulyje nuotykių pagal National Geographic

 

 

 

 

 

1.    Pirmiausia be abejonės, tai daug nuotykių žadanti kelionė į Everestą, Nepalas (Kinija). Nuo to laiko, kai buvo karūnuota Everesto viršūnė, daugybė nuotykių ieškotojų ir alpinizmo mėgėjų išmėgino savo jėgas kopdami į šį didingą ir pavojingą kalną.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kopimas į Everestą (Jimmy Chin nuotr.)Kopimas į Everestą (Jimmy Chin nuotr.)

 

2.    Eigerio kalnas (vokiškai dar vadinamas Ogro kalnu), esantis Šveicarijos alpėse. Šis kalnas garsus tarp kalnų mylėtojų ir alpinistų, kadangi įkopti į šį kalną yra nepaprastai sudėtinga ir deja daugeliui ekstremalaus sporto mėgėjų to padaryti taip ir nepavyko... Kas susigundo pabandyti, keliauja iki Grindelwald miesto ir bando įveikti 3962 metrus aukščio. 2009 metais labiausiai išgarsėjęs Dean Potterio nusileidimas, kuriam pavyko įveikti šį kalną. Skrydis nuo kalno truko 2 minutes ir 50sekundžių, ir tai be abejonės vienas ekstremaliausių sportų, nors tikrai galime neabejoti, kad D. Potteriui buvo labai smagu.

REKLAMA

 

D. Potter skrydis nuo Eigerio kalno (Corey Rich nuotr.)D. Potter skrydis nuo Eigerio kalno (Corey Rich nuotr.)

 

3.    Didžiulės bangos vandens surfingui Shipsterns Bluff, Tasmanijoje (Australija). Tolimoje pietinėje Tazmanijos pakrantėje, plyti viena pavojingiausių ir audringiausių jūrų visoje Žemėje. Ją galima pasiekti tik laivu ir kelione per dykumą. Nenusakomos formos bangos gali būti nuo 2 iki 8 metrų. Nepaisant didelio pavojaus sportininkai Kelly Slater ir Ryan Hipwood (nuotr. apačioje) vyksta į Shipsterns Bluff.

REKLAMA
REKLAMA

 

Surfingas Shipsterns Bluff (Stuart Gibson nuotr.)Surfingas Shipsterns Bluff (Stuart Gibson nuotr.)

 

4.    Žygiavimas į Triple Crown (JAV). Ši „Triguba karūna“ yra 12.391 kilometrų ilgio, kuriuos įveikti pavyko tik maždaug šimtui žmonių. „Triguba karūna“ yra tarp Ramiojo ir Atlanto vandenynų, keliautojas žygiuodamas gali pamatyti didelę peizažų įvairovę, miškus, dykumas...įveikti tokį kelią iki galo, prireiks poros metų ir ne vienos poros batų.

 

Triple Crown (Kip Evans nuotr.)Triple Crown (Kip Evans nuotr.)

 

5.    Slidinėjimas nuo K2, Karakoram Range (Kinija, Pakistanas).  Lyginant su Everestu, taip vadinamas K2 kalnas (8611 aukščio) yra daug pavojingesnis savo nenusakomu klimatu, ir pagal statistikas, čia žuvo daug daugiau žmonių. Daug profesionalių kalnų keliautojų, bandančių įkopti į šį kalną susiduria su stipriu vėju, sniego griūtimis, nelaimingais atsitikimais. Nuotraukoje matome amerikiečių kilmės gidę Dave Watson, kuriai iki kalno viršūnės teliko 250 metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

K2 vadinamas kalnas (Dave Watson nuotr.)K2 vadinamas kalnas (Dave Watson nuotr.)

 

6.    Kopimas į El Capitán, Yosemite Nacionalinis parkas (JAV). El Capitán yra du kartus aukštesnis už Empire State Building 102 aukštų pastatą JAV.  Daug alpinistų čia atvyksta pasigrožėti gražiausiais pasaulyje vaizdais.

 

El Capitan (Jimmy Chin nuotr.)El Capitan (Jimmy Chin nuotr.)

 

7.    Pereiti Sacharos dykumą. Ši dykuma sudaro apie  8.5 milijonų kvadratinių kilometrų pločio Šiaurės Afrikoje ir arti 4838 kilometrų ilgio nuo Atlanto vandenyno iki Raudonosios jūros. Ši dykuma sukėlė didžiules rungtynes tarp nuotykių mėgėjų ir tyrinėtojų, kurie susidūrė su smėlio audromis, didžiuliu karščiu, troškuliu ir priešiškomis gentimis.

REKLAMA

 

Sacharos dykuma (Joerg Modrow nuotr.)Sacharos dykuma (Joerg Modrow nuotr.)

 

8.    Pasiekti rekordą, su baidare leidžiantis nuo krioklio Vašingtone. Rekordą pasiekė Tyler Bradt, kurį galite pamatyti žemiau esančiame video.















9.   Nulipti nuo „verdančio“ arba „gyvo“ ugnikalnio, nuo Vanuatu ugnikalnio, esančio Pietų Ramiajame vandenyne. Šis vyras (nuotr. apačioje), praėjusiais 2010 metais, užlipo į ugnikalnį, kad savo akimis galėtų išvysti, šiuos keistus „Žemės sprogimus“. Išsiveržę ugnikalniai, be abejonės yra labai pavojingi ir ne tik dėl lavos ar aukštų temperatūrų, bet ir dėl toksinių dujų, sproginėjimų ir krentančių akmenų.

REKLAMA

 

Vanuatu ugnikalnis (Bradley Ambrose nuotr.)Vanuatu ugnikalnis (Bradley Ambrose nuotr.)

 

10.    Ekstremalus sportas Antarktidoje ir Arkties vandenyne. Kiekvieną kartą žmonės vis labiau užsidegę ekstremaliu sportu, o ypač vandens sporto, surfingo mėgėjai, alpinistai ar net plaukikai, keliauja iki tokių vietų, ieškodami naujų potyrių ir norėdami išbandyti ekstremalų surfingo sportą, alpinizmą ir plaukimą, ypač šaltame vandenyje.

 

Ekstremalus sportas Antarktidoje ir Arkties vandenyne (Yasine Ouhilal nuotr.)Ekstremalus sportas Antarktidoje ir Arkties vandenyne (Yasine Ouhilal nuotr.)

Laukite tęsinio...

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų