REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du Lietuvos futbolo arbitrai naujus metus pradeda padarę šuolį tarptautinėje karjeroje. Aikštės teisėjams kauniečiams Gediminui Mažeikai ir Aušrai Tvarijonaitei-Kancei skirtos aukštos UEFA arbitrų kategorijos, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausias įvertinimas istorijoje

UEFA varžybose teisėjaujantys vyrai skirstomi į šešias kategorijas - nuo ketvirtosios iki „Elite“, o  moterys į keturias - nuo trečiosios iki „Elite“.

REKLAMA

Arbitrai vertinami pagal nuopelnus, atliktą darbą, fizinį pasiruošimą, patirtį, potencialą, kalbos sugebėjimus, dalyvavimą UEFA kursuose ir įvertinimą savo šalyje.

Peržiūrėdamas kategorijas 2010-11 metų sezono antrai pusei UEFA teisėjų komitetas paaukštino du lietuvius. A.Tvarijonaitė-Kancė šoktelėjo iki „Premier“ kategorijos (antra pagal svarbą), o G.Mažeika – iki antros kategorijos.

Tai aukščiausias teisėjų įvertinimas Lietuvos futbolo istorijoje nuo nepriklausomybės atkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalūs ir patyrę arbitrai

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA)  prezidentas Jonas Braga sakė, kad tokie sprendimai viršijo netgi jo paties lūkesčius: „Tai – ženklus įvertinimas tarptautinėje arenoje. Iki šiol mūsų šalies arbitrai po kelių darbo metų įgiję trečią kategoriją aukščiau nepakildavo.“

Anot J.Bragos, nors ant aukštesnės kategorijos teisėjų pečių gula ir didesnė atsakomybė, abu lietuviai gali sėkmingai susidoroti su užduotimis.

„Gediminas, nežiūrint į jo jauną amžių, jau yra pakankamai patyręs teisėjas. Aušrai iki aukščiausios moterų teisėjų -  Elito kategorijos - liko tik vienas laiptelis. Tikiu, kad ji įveiks ir šią aukštumą. Abu arbitrai yra ypač profesionalūs ir geri pavyzdžiai kitiems“, - teigė LFTA vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arbitrei staigmena, teisėjas laukė įvertinimo

A.Kancės teigimu, paskyrimas į antrą pagal svarbą moterų teisėjų kategoriją jai buvo netikėtas: „Labai džiaugiuosi. Žinia gerokai nustebino, nes ši kategorija ilgą laiką buvo suteikiama tik tam tikrai grupei teisėjų. Praėję metai man asmeniškai buvo labai geri. Tikiuosi, kad tokie bus ir 2011-ieji.“

G.Mažeikai toks paskyrimas reiškia, kad jis galės būti skiriamas tokioms rungtynėms kaip UEFA Čempionų lygos atkrintamasis atrankos etapas ar UEFA Europos lygos grupių etapo dvikovos.

REKLAMA

„Apie tai, kad galėčiau teisėjauti aukštesnio rango dvikovose, man jau kalbėjo, tačiau pokalbiai lieka pokalbiais. Prieš pat Kalėdas atėjęs patvirtinimas buvo geriausia dovana. Šis paaukštinimas – ne vien mano nuopelnas. Prie to prisidėjo ir su manimi dirbę teisėjai, šeima, kuri palaiko kad ir kas nutiktų, taip pat kiti, savo patarimais ir patirtimi padedantys eiti į priekį“, - kalbėjo teisėjas iš Kauno.

Kitas UEFA varžybose dirbantis aikštės teisėjas iš Lietuvos Nerijus Dunauskas priklauso ketvirtai kategorijai, kuriai priskiriami tarptautiniame lygmenyje pradedantys arbitrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų