REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) tvirtina kol kas neketinanti įvesti priemokų už medicinines paslaugas ir nerengianti tai numatančių teisės aktų. Ministerijos manymu, tokiam žingsniui ekonominis sunkmetis nėra palankus, nes priemokų atsiradimas dar labiau pablogintų finansinę gyventojų padėtį. Tuo metu jų įvedimą propaguojančiam teisingumo ministrui R. Šimašiui sveikatos ministras R. Šukys siūlo „žvilgtelti ir į savo daržą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį SAM išplatino pareiškimą, kuriem teigia atsiribojanti nuo viešojoje erdvėje pastaruoju metu sistemingai primetinėjamos diskusijos dėl visuotinių pacientų priemokų įvedimo.

REKLAMA

„Vieningos priemokų sistemos už gydymo paslaugas reglamentavimas yra sudėtingas kompleksinis, papildomo finansavimo pareikalausiantis, galimai su Konstitucijos keitimu susijęs sprendimas, todėl SAM manymu, svarstymai šiuo klausimu galėtų prasidėti ne anksčiau kaip po 2012 m.“, – teigiama ministerijos pranešime.

Sveikatos apsaugos ministras R.Šukys taip pat atkreipia dėmesį, kad padidintą rūpestį perspektyviniams sveikatos apsaugos sistemos klausimams demonstruojančiam teisingumo ministrui vertėtų atkreipti dėmesį į akis badančias dabarties problemas jo paties kuruojamoje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

„Suprantu ir vertinu teisingumo ministro rūpestį dėl korupcijos išgyvendinimo, tačiau prieš siūlant revoliucines permainas sveikatos apsaugos sistemoje reikėtų įsivesti bent elementarią tvarką Teisingumo ministerijos administruojamoje srityje.

Sveikatos apsaugos ministerija yra užversta skundais dėl apgailėtinos Teisingumo ministerijai pavaldžių įkalinimo įstaigų veiklos: tragiškos šių įstaigų būklės, prasto gydymo paslaugų teikimo, nesureglamentuotų ten dirbančių gydytojų ir aptarnaujančio personalo atlyginimų; taip pat nesuvaldytų narkotikų srautų ir dėl to nuolat kylančių sveikatos problemų įkalinimo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SAM taip pat priversta laužyti galvą, kaip spręsti periodiškai dėl higienos normų nepaisymo licenciją dirbti prarasti galinčią Teisingumo ministerijai pavaldžios Teismo medicinos tarnybos problemą. Ir tai tik keli pavyzdžiai. Todėl dar kartą noriu pakartoti, kad norint auginti sodinukus svetimame sode, reikėtų bent retkarčiais žvilgtelti ir į savo daržą“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys.

Ministerija kartu pažymi, kad praėjusių metų pabaigoje sveikatos apsaugos ministro įsakymu iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo gydymo įstaigoms papildomai buvo skirta daugiau kaip 150 mln. litų. Šios papildomos lėšos, kompensuojančios dėl paslaugų bazinių kainų balo vertės sumažinimo patirtus nuostolius, suteikia gydymo įstaigoms galimybę teikti pacientams paslaugas nepertraukiamai ir kokybiškai.

Todėl Sveikatos apsaugos ministerija ragina gydymo įstaigas nepiktnaudžiauti galimybe tam tikrais atvejais iš privalomuoju sveikatos draudimu draustų pacientų imti papildomą mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų