REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas paragino bankus sumažinti premijų darbuotojams dydį 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Per interviu BBC jis pareiškė, kad bankams reiktų būti „socialiai atsakingesniems“. Jis paminėjo banką „Royal Bank of Scotland“ (RBS), kurio didžioji dalis priklauso valstybei, ir pasakė, kad jis turėtų ne pirmauti pagal didelių premijų išmokėjimą, o atvirkščiai.

REKLAMA

Tam tikrais nepatvirtintais pranešimais, RBS vadovas Stephenas Hesteris už savo darbą 2010 metais gali gauti didžiulę premiją.

Kaip rašo laikraštis „The Sunday Telegraph“, banko direktorių taryboje, kuri bus sušaukta vasarį, gali būti svarstomas klausimas dėl 2,5 mln. svarų sterlingų (apie 10,2 mln. Lt) premijos išmokėjimo S. Hesteriui.

Tuo tarpu D. Cameronas pavadino tokius pranešimus „grynais prasimanymais“.

Jis taip pat perspėjo dėl nepagrįstų atakų prieš bankus, pareikšdamas, kad būtų pernelyg paprasta daryti bankus „atpirkimo ožiais“ ir kaltinti bankininkus dėl visų pasaulio ekonomikos bėdų.

Be to, britų premjeras pareiškė, kad bankams reikėtų dėti daugiau pastangų, siekiant padidinti jų išduodamų paskolų apimtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų