REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedarbui šalyje sumažėjus iki 9,4 proc., Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama ir toliau ragina verslininkus kurti daugiau darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį JAV darbo departamentas pranešė, kad gruodį, palyginti su lapkričiu, nedarbas šalyje sumažėjo nuo 9,8 iki 9,4 proc. – tai didžiausias mėnesinis nuosmukis nuo 1998 m. balandžio.

REKLAMA

Gruodį buvo sukurta apie 103 tūkst. naujų darbo vietų, nors prognozuota 145-175 tūkst. naujų darbo vietų.

Nepaisant to, šalies Federalinio atsargų banko pirmininkas Benas Bernanke teigė, kad JAV ekonomikos pokrizinio atsigavimo tempas spartėja ir skubios JAV valdžios intervencijos jam paskatinti veikiausiai neprireiks. Tačiau nedarbo lygis šalyje išlieka nepriimtinai aukštas ir jam sumažinti gali prireikti metų.

Mažesnis nedarbo rodiklis užfiksuotas ne tik todėl, kad daugiau žmonių susirado darbą, bet taip pat todėl, kad 260 tūkst. žmonių nustojo jo ieškoti.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu žmonės nustoja ieškoti darbo, jie nebeįtraukiami į bedarbių sąrašus.

Lankydamasis energiją taupančioje gamykloje Merilende B. Obama sakė, kad praeitą mėnesį priimti mokesčių sumažinimai ir toliau skatins darbdavius samdyti daugiau žmonių. B. Obama taip pat teigė, kad verslininkai, kurie nori investuoti į ateitį, turi sukurti daugiau darbo vietų ir taip padėti šaliai spartinti ekonomikos atsigavimą.

„Mes norime, kad augtų ir verslas, ir mūsų ekonomika, todėl norime, kad žmonės turėtų darbą“, – sakė B. Obama.

Tuo tarpu B. Bernanke teigimu, negalima pamiršti, kad JAV ekonomika 2008-2009 m. laikotarpiu prarado beveik 8,5 mln. darbo vietų. Anot jo, JAV ekonomikai „greičiausiai prireiks nemažai laiko, kad nedarbas sugrįžtų į normalesnį lygį nuo dabar siekiančio 9,4 procento“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų