REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neteisėtai Panevėžį kurį laiką valdęs socialdemokratas Povilas Vadopolas mero regalijas pradeda matuotis dar prieš rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Metus pradėjo be šešėlio

Kai Generalinė prokuratūra prieš metus pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir įgaliojimų viršijimo, politikas tylėjo bent porą mėnesių, kol nekilo ažiotažas Taryboje. Tačiau vos sužinojęs apie panaikintus įtarimus, socialdemokratas jau kitą dieną suskubo garsiai pranešti esąs nekaltas ir dabar jau be jokio šešėlio sieksiąs sugrįžti į Panevėžio mero postą.

REKLAMA

Generalinės prokuratūros pranešimo apie panaikintus įtarimus ir nutrauktą ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu P.Vadopolas sulaukė ketvirtadienį. Jei prokuratūros raštinė būtų paskubėjusi, politikui šie Naujieji būtų buvę ypatinga šventė – įtarimai buvo panaikinti paskutinę praėjusių metų dieną.

Ikiteisminiam tyrimui užtrukus kone metus, prokurorai nerado įrodymų, kad P.Vadopolas būtų nusižengęs teisės aktams.

Buvęs miesto meras įtartas, kad, pasinaudojęs tarnybine padėtimi ir viršijęs savo įgaliojimus be miesto Tarybos pritarimo ir Savivaldybės biudžete švilpiant vėjams, davė nurodymą Leono Rožėno įmonei „Statybų tempas“ renovuoti „Riešutėlio“ lopšelį-darželį.

REKLAMA
REKLAMA

Nurodymus davė kitas

P.Vadopolas pripažįsta, kad nurodymas statybininkams iš tiesų buvo duotas, tačiau tą padarė ne jis, o tuometis Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Mykolas Buzys.

Pasak P.Vadopolo, valdininkas tą padarė neva pasikliovęs per daugelį metų darbo Savivaldybėje įgyta patirtimi.

„Skirti 190 tūkst. litų užbaigti renovuoti vaikų darželį buvo pritarusi Tarybos kolegija, komitetai. Vėliau tą patį padarė ir pati Taryba, bet M.Buzys dar prieš jai nusprendžiant leido tęsti statybų darbus. Turbūt iš savo patirties jis suprato, kad jei valdančioji dauguma pritaria sprendimo projektui, jį patvirtins ir Taryba“, – gynė valdininką P.Vadopolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pinigų neturėjusi Savivaldybė pasižadėjo su statybininkais atsiskaityti po metų. Tačiau ir po metų lėšų tam biudžete neliko. „Statybų tempas“ dėl skolos kreipėsi į teismą ir iš Savivaldybės prisiteisė, pasak P.Vadopolo, dar maždaug 6000 Lt delspinigių. Politiko teigimu, su bendrove jau atsiskaityta.

Tylėjo, nes eksperimentavo

Nors įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba P.Vadopolui buvo pareikšti praėjusių metų vasarį, į viešumą tokia informacija pateko tik po poros mėnesių. Kad korupcijos skandalų 2009-aisiais purtytoje Savivaldybėje įtariamųjų politikų sąrašą papildė ir socialdemokratas, į viešumą iškilo, kai Tarybos posėdyje opozicija P.Vadopolą pasiūlė antikorupcinės komisijos pirmininku. Politikas kolegoms viešai prisipažino tik prispirtas mero Vitalijaus Satkevičiaus. Šis per posėdžio pertrauką P.Vadopolui parodė turintis Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos raštą apie pareikštus įtarimus.

REKLAMA

Dabar nekaltu prokurorų paskelbtas ir tuojau pat apie tai pranešęs žiniasklaidai, P.Vadopolas aiškina tapęs įtariamuoju tylėjęs vardan eksperimento.

„Kitiems asmenims, kuriems buvo pareikšti įtarimai, dar nesuspėjus nuvykti į Vilnių, į Generalinę prokuratūrą, jau kai kurie žiniasklaidos atstovai tą žinodavo. Aš nutariau pats niekam nieko nesakyti ir laukti, iš kurio žiniasklaidos šaltinio ta informacija išeis“, – teigė P.Vadopolas.

Anot jo, Savivaldybei informacija apie pareikštus įtarimus buvo pateikta neva irgi siekiant jį sukompromituoti.

REKLAMA

„Manau, neatsitiktinai ta medžiaga pasiekė Savivaldybę, o tam, kad ji būtų paviešinta“, – pareiškė P.Vadopolas.

Socialdemokratas įsitikinęs, esą šitaip su juo bandė susidoroti politiniai oponentai.

V.Satkevičius socialdemokrato mestus kaltinimus vadina nesąmone.

„Niekas nė negalėjo pagalvoti, kad P.Vadopolą pasiūlys antikorupcinės komisijos pirmininku, o jis sutiks. Neišvengiamai teko pasakyti tokį dalyką. O pareigūnai visiems merams nusiunčia informaciją apie jų savivaldybėje įtariamus Tarybos narius“, – aiškino meras.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų