REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio pusiaudienį Kauną užgriuvo nauja sniego lavina, todėl miesto savivaldybė dar kartą paragino pastatų savininkus ar nekilnojamojo turto prižiūrėtojus kuo skubiau likviduoti gatvėse praeiviams mirtiną pavojų galinčius kelti varveklius bei pagal išgales valyti nuo stogų sniegą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip visoje Lietuvoje Kaune statinių stogus apklojo storas sniego sluoksnis. Dienos metu šildant saulei sniegas pradeda tirpti, o vakarėjant bei naktį temperatūra krenta iki minusinės žymos. Todėl ant pastatų kraštų susidaro didžiuliai varvekliai. Per kelias dienas varvekliai padidėja ir, neatlaikydami savo svorio, krenta žemyn.

REKLAMA

Kad neįvyktų skaudžių nelaimių, papildomi raginimai tvarkytis pasiekė miesto savivaldybei priklausančias švietimo ir kultūros bei sveikatos priežiūros įstaigas. Atkreiptas dėmesys į tai, kad ne visos jos gali savo jėgomis nuvalyti eksploatuojamų pastatų stogus, ypač, jei jie – sudėtingos konstrukcijos ar avarinės būklės. Todėl Savivaldybės administracija kritišku atveju pasitelkia rangovus.

Jei prireikia, prašoma ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pagalbos – specialios technikos. Efektyviau panaudojami autokranai, bokšteliai, daugybę darbų turi ir sniegą nukasti galintys asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu padedant rangovams tvarkomas berniukų ir jaunuolių choro „Varpelis“ pastato stogas, dirbama ant Jono Jablonskio gimnazijos, Senamiesčio pagrindinės mokyklos, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos pastatų stogų, valomas sniegas nuo Kauno miesto muziejaus M. Valančiaus gatvėje.

Ir privačių pastatų savininkai ar prižiūrėtojai raginami pagal galimybes imtis priemonių saugumui užtikrinti: pašalinti varveklius ir ledo sankaupas stogo pakraščiuose, esant reikalui, pavojingas zonas aptverti signalinėmis juostomis. Kauno miesto savivaldybė primena, kad už varveklių pašalinimą atsakingi patys pastatų savininkai, naudotojai, pastatus administruojančios įmonės, o ne savivaldybė. Įvykus nelaimei atsakingiems asmenims gali būti taikomos administracinės priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų