REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernykštės vakcinos nuo kiaulių gripo bus naudojamos šiemet susidariusiam vakcinų deficitui padengti. Apie tokį sprendimą Britanijos valdžia paskelbė sulaukusi pranešimų, kad kai kuriuose rajonuose ima stigti vakcinos, informuoja BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojams imta tiekti vakcinos iš 2009 metų atsargų – 12 mln. vienetų. Tačiau ši vakcina neapsaugo nuo visų šiuo metu plintančių gripo padermių.

REKLAMA

Apie skiepus nuo gripo imta aktyviau kalbėti tada, kai nuo šios ligos mirusių žmonių skaičius Britanijoje praėjusią savaitę padidėjo iki 50. 45 žmonės mirė nuo kiaulių gripo, o penki – nuo B tipo gripo viruso. Daugumos mirusių žmonių amžius nesiekė 65 metų. Medikai mano, kad vyresni žmonės yra atsparesni ir turi imunitetą veikiausiai todėl, kad praeityje yra sirgę panašiu gripu.

Tačiau ekspertai teigia, jog ligos protrūkis turbūt jau pasiekė aukščiausią tašką. Į gydytojus dėl gripo besikreipiančių žmonių skaičius praėjusią savaitę sumažėjo penktadaliu, tačiau tuomet dvi iš penkių dienų medikai nedirbo. Tiesa, padėtis šalyje nevienoda: Šiaurės Airijoje sergamumas gripu praėjusią savaitę padidėjo, o Škotijoje sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų