Netradiciška, įdomaus skonio užkepėlė, kuriai nereikia ypatingų gebėjimų.
Jums reikės:
- 5 džiovinti baravykai (gali būti kitokie grybai)
- 1 l raugintų kopūstų
- 8 vnt silkių
- 1 svogūnas
- 7 virtos bulvės
- žiupsnelis cukraus
- druska
- aliejus
Paruošimas:
Susmulkintą svogūną apkepame keptuvėje su aliejumi. Į puodą dedame kopūstus, svogūną, grybus, cukraus, druskos, įpilame truputį vandens ir troškiname. Į skardą įpilame keletą šaukštų aliejaus, sudedame supjaustytas virtas bulves, uždedame troškintus kopūstus (grybus supjaustome atskirai), nuvalytas ir be kaulų susuktas strimeles, užpilame grietinę, užbarstome susmulkintus džiovintus grybus ir iškepame orkaitėje.