REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo Naujųjų metų pakilus dyzelino akcizui, taksi bendrovės jau prabilo apie brangsiančias taksi paslaugas. Ne taip drąsiai apie bilietų kainų kėlimą puse lūpų kalba  ir vežėjai. Keleiviams sausis dar gali būti pakankamai ramus, tačiau kas bus vėliau, spėlioja ir patys vežėjų bendrovių vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Laukia stabilių kuro kainų

„Kai sužinosime, kad degalų kainos nusistovėjo ir 12 centų akcizas pridėtas prie dyzelino kainos, tada ir svarstysime klausimą dėl kainų kėlimo“, - teigė TOKS generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, ankstesnė praktika rodo, kad pakilus kuro kainoms, bilietai brangdavo apie 2-4 proc., panašiai tiek bilietai gali brangti ir šįkart.

„Kai buvo pakeltas pridėtinės vertės mokestis (PVM) nuo 5 iki 19 proc., brango ir bilietai apie 14 proc., dabar  kainos tikėtina, kad gali kilti apie 2-3 proc. Tiksliai pasakyti galėsime tada, kai turėsime stabilesnes kuro kainas,“- aiškino TOKS generalinis direktorius.

Anot jo, tikėtina, kad keleiviai apie bilietų kainų pasikeitimus sužinos sausio pabaigoje.

„Negalime tampyti mūsų klientų nervų keldami kainas po vieną du centrus kasdien, jie irgi nori stabilumo“, - sakė A. Indrašius.

REKLAMA
REKLAMA

Šurmulys dėl kainų nepagrįstas

Keleivių vežimo bendrovės „Kautra“ rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas pabrėžė, kad kainų didinimo artimiausiu metu neplanuoja.

„Pakilusi dyzelino kaina veikia bilietų kainas, tačiau  nenorime gąsdinti žmonių, kad bilietai taip ims ir staigiai pabrangs. Dar neaišku, ar bilietai brangs, gal kuro kainos stabilizuosis, sumažės, ir tik tada, jei jos nenumaldomai didės, reikės kalbėti apie kainų didinimą. Kada tai gali nutikti ir kaip, dar pernelyg anksti kalbėti“, - „Kautra“ bendrovės poziciją komentavo G. Pakusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas Balsui.lt tvirtino, kad viešojo transporto bilietų kainas nustato Vilniaus miesto taryba, tačiau šiuo metu svarstymų apie kainų kėlimą dar nėra.

„Mūsų planuose nei sausį, nei vasarį kainų kėlimo nenumatoma, tačiau svarstoma diegti naujas elektroninių bilietų rūšis, todėl reikės skaičiuoti, kiek tai kainuos iš ekonominės pusės“, - sakė G. Bliuvas.

Pašnekovas ramino, kad keleiviai bent jau sausį dėl kainų baimintis tikrai dar neturėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų