REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija gavo atsakymą iš Kriminalinės policijos biuro dėl pareiškimo apie politinės partijos Tėvynės sąjunga galimai įvykdytą nusikalstamą veiką. Kriminalinės policijos biuro tyrėjos pasirašytame rašte teigiama, kad galimai netiesėta konservatorių veikla nebus tiriama dėl suėjusio senaties termino, numatyto už tokius nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Darbiečių turimais duomenims, Tėvynės sąjunga 2005 m. užsiminėjo galimai nelegalia komercine veikla, iš kurios gautomis lėšomis galėjo finansuoti savo partiją. Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato baudžiamąją atsakomybę juridiniams asmenims už vertimąsi veiklomis, kurios yra nenumatytos jų steigimo dokumentuose. Taip pat Lietuvoje draudžiama finansuoti politines partijas iš šaltinių, kurie nenumatyti įstatymuose.

REKLAMA

Kaip pažymima kriminalinės policijos biuro rašte, už minėtos veikos padarymą baudžiama bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu, tačiau Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, kad baudžiamasis procesas negali būti pradedamas, jeigu suėjo baudžiamosios atsakomybės senaties terminas. Baudžiamojo kodekso 203 straipsnyje už šios veikos padarymą yra nustatytas penkerių metų senaties terminas.

„Mes neabejojame, kad minėtus faktus turėjo savo laiku ištirti ir teisėsaugos institucijos, ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), nes ši informacija kasmet buvo teikiama šitoms institucijoms. Jos turėjo nustatyti, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika ir žala valstybei. Kyla klausimų, tyčia ar netyčia nei VMI, nei VRK savo patikrinimuose neatkreipė dėmesio į įtartiną konservatorių prekyba nekilnojamuoju turtu, nors apie tai pasirodydavo nemažai informacijos žiniasklaidoje. Tuo metu konservatorių partijos vadovu buvo dabartinis premjeras Andrius Kubilius. Štai nuo ko prasideda korupcija ir valstybės bei teisėsaugos institucijų tarnystė atskiroms politinėms ir verslo finansinėms grupuotėms. Manau, kad šiuos faktus turi principingai įvertinti Seimas ir apsvarstyti galimybę sudaryti komisiją politiniam šių galimų nusikaltimų bei VMI ir VRK aplaidumui įvertinti“, — sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų