REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džentelmenas – žodis, kuriuo šiaulietė L. kai kurių mieste dirbančių pareigūnų niekada nedrįstų pavadinti. Valandas, kurias šiaulietė praleido Šiaulių miesto komisariate laukdama išleidžiamo laikinai sulaikyto gyvenimo draugo, apkartino ne tik kai kurių pareigūnų žodžiai. Kaip sako šiaulietė, policijos pareigūnai, užuot suteikę reikiamos informacijos, ne tik apstumdė ją, bet ir pasiūlė uždaryti į vieną iš laikinojo sulaikymo kamerų.

REKLAMA
REKLAMA

Užkliuvo šokis

Gruodžio 23-iąją keturių žmonių kompanija linksminosi „Megos„ naktiniame klube. Pakeliui iš klubo vienas iš jaunų vyrų – trumpam Šiauliuose viešėjęs airis - pietinėje miesto dalyje išlipo iš taksi automobilio ir pradėjo šokti. Pasirodžiusiems policijos pareigūnams svetimšalio vyro elgesys neįtiko, tad jie sulaikė šokantį airį ir nuvežė jį į Šiaulių miesto policijos komisariatą.

REKLAMA

Lietuviškai nekalbantis vyras ne vieną valandą praleido trumpalaikio sulaikymo kameroje, negalėdamas net nueiti į tualetą nusišlapinti, ir nesuprasdamas, kuo jis iš tikrųjų nusidėjo. Rišliai angliškai nekalbantys policijos pareigūnai tik ryte sugebėjo parūpinti airiui vertėją, kad šis  išverstų protokolą. Tokį pasakojimą išgirdome iš jaunos šiaulietės, airio vaiko motinos. Komisariate draugo laukusi moteris papasakojo ir kitas to vakaro detales.

REKLAMA
REKLAMA

Teigia, kad pasiūlė grotas

„Pralaukiau tris valandas, liepė man važiuoti namo. Atvažiavau 9 valandą ryto, o vertėjo – vistiek dar nematyti“, - prisimena šiaulietė. Anot jos, pareigūnai jai patarė važiuoti namo – esą jos draugas šiuo metu miega. Moters žodžiais, vėliau paaiškėjo, kad šie pareigūnų žodžiai buvo tik pramanai. Šiaulietė prisimena, kaip įniršo Šiaulių miesto komisariate „už langelio„ sėdėjęs pareigūnas, kai ji paprašė jo prisistatyti.

„Gal man dar ir mobilųjį numerį pasakyti“, - taip, anot moters, jai atrėžė pareigūnas. Šiaulietės žodžiais, pokalbį netrukus nutraukė langelio trinktelėjimas. Anot moters, tai nebuvo vienintelis nepagarbaus pareigūnų elgesio atvejis tą kartą. Vienas iš policininkų, kaip nurodė šiaulietė, grubiai stumtelėjo ją į komisariato patalpą, kurioje stovi kavos aparatas. Vėliau kažkuris iš pareigūnų žėrė ir dar vieną pasiūlymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėjo mane uždaryti be priežasties į kamerą...  „Rinkis, pas kurį nori eiti„, - taip, anot moters, jai vienas iš pareigūnų pasiūlęs pasirinkti vieną iš sulaikytų vaikinų. Šiaulietei tai nepanašėjo į nekaltus juokelius. Kaip  sako moteris, pareigūnai jai nepaaiškino, dėl ko beria tokius pasiūlymus.

Neleido susivarstyti batraiščių?

„Aš buvau pakraupusi. Kai kažko mandagiai paklausiau, jie iš manęs juokėsi“, - prisimena jauna moteris. Šiaulietė sako pamenanti, kad pernelyg didelio mandagumo pareigūnai nerodė ir tuo metu iš laikinojo sulaikymo kamerų išleidžiamiems jaunuoliams. Pasak šiaulietės, žmonėms nebuvo leista komisariato patalpose susivarstyti net batų raištelių (juos pareigūnai paima iš sulaikytųjų, kad raišteliai netaptų savižudybės priemone, – aut. past.).

REKLAMA

„Greičiau eikit, nešdinkitės„, - tokias pareigūnų replikas, adresuotas sulaikytiesiems, prisimena šiaulietė. Ji sako, kad žmonės spaudžiant speigui buvo priversti batraiščius varstytis lauke.

Gina ir teisina savus

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininko pavaduotojas Mindaugas Beržanskis, kurio vienas iš pavaldinių įskaudino šiaulietę, kaip visada panašiais atvejais, teisina savo kolegas pareigūnus. Jam atrodo normalu, kad sulaikytam užsieniečiui niekas net neskubėjo neiškviesti vertėjo, kad šis paaiškintų, kodėl žmogus sulaikytas ir kas jo laukia.

REKLAMA

„Turbūt laukė, kol išsiblaivys“, - pareiškė M. Beržanskis, bet nepasakė, kokį girtumą pareigūnai nustatė sulaikytam airiui. Pareigūno paprašėme įvertinti ir su šiauliete bendravusio teisėtvarkos sergėtojo elgesį. Nurodėme ir chamiškai pasielgusio teisėtvarkos sergėtojo pavardę.

M. Beržanskis kiek vėliau pats paskambino į redakciją ir puolė kaltinti jauną moterį nemandagiu elgesiu su pareigūnais. M. Beržanskis suskubo neigti ir tai, kad vienas iš pareigūnų komisariato patalpose apstumdė šiaulietę. Nežinia, ar turėtume šventai tikėti šia versija, nes pareigūnus teisinęs jų viršininkas pokalbio eigoje netikėtai prasitarė dar nespėjęs peržiūrėti viso tąnakt komisariato vaizdo kamerų susuktų įrašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užuot pasakę „ačiū„ – atrašė velnių

Tai, kad Šiaulių miesto policijoje netrūksta chamų, iliustruoja ir kitas atvejis. „Šiaulių naujienos“ jau rašė apie tai, kaip nusikaltimą bandžiusiai padėti atskleisti moteriai policijos pareigūnai buvo atrašę velnių. Šiaulietė po dukros užpuolimo prekybos centre pati nustatė užpuolikes, tačiau komisariate vietoj padėkos išgirdo tik priekaištų.

Moteris „Šiaulių naujienoms„ pasakojo, kad komisariate tąnakt dirbęs pareigūnas jai pareiškė, jog „nieko tokio, kad ją apspjaudė... Niekas nieko juk nenužudė“. Tąkart ir pats Šiaulių miesto policijos viršininkas Rimvydas Šlekys pripažino, kad toks pareigūnų elgesys su nukentėjusiaisiais ir policijai padėjusiaisiais – jiems „garbės nedaro„.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų