REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reta daržovė turi tiek naudingųjų medžiagų, kiek sodriai žali, traškūs špinatai.

Špinatų padažas

400 g špinatų, 50 g sviesto, 150 g grietinėlės, 1 šaukštas miltų, truputis druskos ir pipirų.

Špinatus pavirkite 2 min., nuvarvinkite, atvėsinkite ir sumalkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir truputį pakepinkite. Tada supilkite grietinėlę, sudėkite špinatus, prieskonius. Pakaitinkite, bet neužvirinkite. Patiekite su virta, kepta arba rūkyta mėsa.

REKLAMA
REKLAMA

Špinatų salotos su apelsinais

12 špinatų lapelių, 1 apelsinas, 1 mažas svogūnas, 6 alyvuogės, 15 anakardžių riešutų, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas vyno acto, druskos.

Špinatus suplėšykite, apelsinus supjaustykite skiltelėmis, svogūną – pusžiedžiais. Viską sudėkite į salotinę, užberkite per pusę perpjautas alyvuoges, riešutus ir užpilkite padažą, pagamintą iš aliejaus, acto ir druskos.

REKLAMA

Sriuba su špinatais ir baravykais

2 l jautienos sultinio, 2 džiovinti baravykai, 300 g špinatų, 2 šaukštai miltų, 50 g sviesto.

Špinatus smulkiai supjaustykite ir patroškinkite dalyje sultinio kartu su grybais. Atvėsinkite, grybus išimkite ir supjaustykite, špinatus pertrinkite per tinklelį ir viską sudėkite į sultinį. Miltus pakepkite su sviestu, įpilkite truputį sultinio, gerai išmaišykite ir supilkite į sriubą. Patiekite su grietine.

REKLAMA
REKLAMA

Špinatų sriuba

300 g špinatų, 3 šaukštai tarkuotos saliero šaknies, 2 stiklinės pieno, 2 stiklinės sultinio, 2 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 2 šaukštai sviesto, 2 skiltelės česnako, 1 šaukštelis krapų, druskos, pipirų.

Kiaušinį kietai išvirkite, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sultinyje išvirkite špinatus ir saliero šaknį, juos pertrinkite. Pieną užvirinkite su sviestu ir krapais, supilkite į špinatus, viską išmaišykite ir paskaninkite česnaku, druska ir pipirais. Sriubą patiekite su grietine, pabarstyta kiaušiniu. Prie sriubos patiekite skrebučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalta špinatų ir ryžių sriuba

500 g špinatų, 2 l mėsos sultinio, 125 g ryžių, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, truputis druskos ir citrinų rūgšties, grietinės.

Špinatus supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Suberkite išmirkytus ryžius ir virkite. Miltus pakepkite su sviestu, įpilkite truputį sultinio ir, gerai išmaišę, supilkite į sriubą. Baigiant virti įberkite truputį citrinų rūgšties ir druskos. Patiekite šaltą su grietine.

Špinatų ir varškės apkepas

1 kg špinatų, 100 g sviesto, 4 kiaušiniai, 200 g varškės, 100 g grietinėlės, 4 šaukštai manų kruopų, 150 g miltų, 100 g fermentinio sūrio, truputis druskos.

Špinatus apvirkite, nukoškite ir atvėsinkite. Sviestą išsukite su kiaušiniais, įmaišykite varškę, grietinę, miltus, sumaišytus su manų kruopomis, špinatus. Pasūdykite ir sukrėskite į sviestu pateptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 min. atidengtą ir dar 20 min. uždengtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų