REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos vadovai nesutaria dėl pernai prie Smolensko sudužusio prezidento lėktuvo katastrofos tyrimo išvadų.Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas atsiribojo nuo prezidento Bronislawo Komorowskio išsakytos minties, katastrofos priežastis buvo Lenkijos piloto bandymas „nutupdyti lėktuvą netinkamomis sąlygomis“, skelbia thenews.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies premjeras TVP televizijai sakė, kad negali vartoti tokių pačių žodžių kaip šalies prezidentas, kurio pareiškimas esą padarė gėdą visai šalies valdžiai.

REKLAMA

Prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvo katastrofos, per kurią žuvo visi 96 lėktuve buvę žmonės, tyrimo tikslas buvo nustatyti, ar lėktuvas sudužo dėl piloto klaidos, kaip kad mano B. Komorowskis, Rusijos pareigūnų kaltės ar kitų priežasčių.

D. Tuskas sakė, kad po susitikimo su tragedijos aukų artimaisiais jis aiškiai suvokė, jog kalbant apie tragedijos priežastis būtina elgtis „ypač jautriai ir atsargiai“. Toks pareiškimas ekspertų interpretuojamas kaip atvira kritika Lenkijos prezidentui B. Komorowskiui.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos prezidentas sausio 1 dieną TVP sakė, kad jį tenkina Rusijos parengtos tyrimo išvados, kurias atmeta D. Tusko vyriausybė.

„Pagrindinė tragedijos prie Smolensko priežastis buvo bandymas nutupdyti lėktuvą netinkamomis oro sąlygomis, esant labai prastam matomumui. Nusileidimas iš viso neturėjo būti vykdomas“, – sakė Lenkijos prezidentas.

Lenkijos ministras pirmininkas Rusijos tyrėjų parengtą ataskaitą apie prezidento lėktuvo katastrofą nusiuntė atgal ir pavadino ją „nepriimtina“ bei paprašė pasiaiškinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų