REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzika nuo pat senovės padėdavo žmonėms iškęsti didžiausias nelaimes, pagyvinti įvairias progas ar tiesiog išreikšti emocijas. Pažvelkime į muzikos istoriją ir prisiminkime įsimintiniausius pusšimčio metų „perliukus“.

REKLAMA
REKLAMA

Skaitykite pirmąją, antrąją, trečiąją bei ketvirtąją dalis.

Britų karaliavimas

Paskutinį šimtmečio dešimtmetį lyderių pozicijas muzikos scenoje vėl užėmė britų kūrėjai. Pop bei rock muzikos mėgėjai niūniavo „Oasis“, „The Verve“, „Travis“, „Radiohead“ bei „Blur“ kūriniais. Šie ne tik pritraukė minias gerbėjų, tačiau daugeliui Europoje padiktavo naujo muzikos stiliaus tendencijas.

REKLAMA

Britų atlikėjai diktavo muzikines tendencijas ir pop muzikos scenoje – šį dešimtmetį itin išpopuliarėjusiame stiliuje.

Vienu ryškiausių dešimtmečio atlikėju tapo Robbie Williamsas, vienos vaikinų grupės „Take that“ narys. Iki šiol aktyviai koncertuojantis atlikėjas su pirmosiomis dainomsi tapo itin populiarus visame pasaulyje. Juoką keliantis faktas, tačiau R. Williamso daina „Angels“ – dažniausiai laidotuvių metu grojanti pop muzikos daina.

REKLAMA
REKLAMA

Garsais ir vaizdais

Seksualių vaikinų ar merginų kolektyvai gundė ne tik garsais, bet ir vaizdais. Prasidėjusi pop muzikos era vertė abejoti viršun keliamų atlikėjų gabumais bei muzikos verte. Viena po kitos atsirandančios grupės dalinosi gerbėjais, tačiau dauguma jų galėjo pasididžiuoti itin dideliais albumų pirkimo skaičiais.

Dešimtmečio populiariausiomis būtų galima pavadinti brites „Spice girls“. Penkių merginų kolektyvas paprastomis dainomis pavergė šimtus tūkstančių klausytojų. Deja, populiarumo nesugrąžinsi: prieš kelis metus į sceną bandžiusios sugrįžti atlikėjos nebesugebėjo surinkti pilnų salių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulis dėl šypseną keliančios dainos „Barbie girl“ prisimena ir grupę „Aqua“. Kuriems, deja, daugiau įsimintinų dainų ir nepavyko sukurti.

Tuo tarpu merginų numylėtiniais tapo amerikiečiai „Backstreet boys“, vis dar oficialiai nepripažįstantys kolektyvo griūties fakto. Vyrukai per savo populiarumo metus sugebėjo parduoti 130 mln. įrašų.

Lotyniška aistra

Populiarėjant pop muzikai savo vietą scenoje pradėjo užsikariauti lotynų šalių atlikėjai. Lotyniška aistra – koziris, kuriuo pradėjo naudotis daugelis prodiuserių. Tačiau tik nedaugeliui atlikėjų pavyko užkariauti gerbėjų širdis. Tarp jų – Jennifer Lopez, Shakira, Enrique Iglesias bei Ricky Martinas.

REKLAMA

Juokais, tačiau greičiausiai kartu su lotyniška muzika pasaulis pakvaišo ir dėl meksikietiškų serialų. Ši televizijos filmų rinka dažnai prilyginama Holivudo kino „fabriko“ galybei.

Elektronikos viešpatavimas

Elektroninė muzika ir naktinių klubų kultūra apėmė visą šiuolaikinį pasaulį. Tad ir gyvos muzikos vakarus ar disco stiliaus vakarėlį užėmė įvairiausio stiliau elektroninė muzika, o jos kūrėjai tapo dainininkams prilyginamomis žvaigždėmis.

Merginos svajojo apie vaikiną „didžėjų“, kuomet daugelis vaikinų būtent jais ir norėjo tapti. Sasha, Paulas Oakenfoldas ar Ferry Corstenas – iki dabar pagarbiai tariami vardai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų