REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepilnametę mergaitę išžaginęs ir vėliau ją seksualiai išnaudojęs dėdė neteko laisvės šešeriems metams ir buvo suimtas teismo salėje – tokį sprendimą priėmė Rokiškio rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamąją bylą ir pripažinęs prievartautoją kaltu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistasis taip pat privalės atlyginti 50 tūkstančių litų neturtinės žalos nuo nusikaltimo nukentėjusiai mergaitei.

REKLAMA

Bylos duomenimis, buvęs pareigūnas pasienietis, dabar 53 metų pensininkas R.S. pirmą kartą savo giminaitę – keturiolikmetę mergaitę iš daugiavaikės šeimos išžagino prieš penkerius metus vasarą pasikvietęs į pirtį švęsti gimtadienio ir apsvaiginęs ją kažkokiu gėrimu.

Kaip paaiškėjo atlikus ikiteisminį tyrimą, vėliau R.S., kitų akyse vaidinęs našlaitės tariamą globėją, norėdamas priversti nukentėjusiąją su juo lytiškai santykiauti, griebėsi šantažo. Jis grasindavo parodyti pirtyje slapta nufotografuotos nuogos mergaitės nuotraukas jos mamai, paviešinti jas internete ir versdavo ją santykiauti lytiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendromis pastangomis su tyrėjais pavyko atskleisti 2006 metais įvykdytą keturiolikmetės   mergaitės išžaginimą ir iki pat 2009 metų gruodžio mėnesio besitęsusį vertimą lytiškai santykiauti su žagintoju, kuris buvo jos dėdė. Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis, padedamas gynėjo, įvairiausiais pretekstais trukdė tyrimą, vengė bendradarbiauti su pareigūnais ir nenorėjo pripažinti ilgą laiką seksualiai išnaudojęs dukterėčią, taip pat priekabiavęs prie kitų giminaičių, kol jos buvo mažametės. Tokie tyrimai visada būna sudėtingi, tačiau šį kartą našlaitės, kurią kartu su kitais keturiais vaikais augino anksti vyro netekusi moteris, globėju apsimetusiam jos skriaudikui nepavyko išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės“,- teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Diana Suvaizdytė-Makšimienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato tyrėjai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorai, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Įstatymas tam, kas panaudojęs psichinę prievartą nepilnametį privertė lytiškai santykiauti, numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų, už nepilnamečio išžaginimą – iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų