REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip įvykdyti prezidento valią? Tą, kuri ne sykį aptarta ir apverkta. Kaip išsaugoti ilgus dešimtmečius puoselėtas Algirdo Brazausko kolekcijas ateities kartoms, suteikiant visuomenei galimybę pačiai savo akimis jas išvysti? Galvasopis, prasidėjęs nuo pat tos dienos, kai dar būdamas ligoninėje žymusis politikas suraitė parašą ant testamento lapo.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau šokiruota sužinojusi, kad be mano žinios pas vyrą į palatą atvestas notaras“, – jaudulio dar ir šiandien neslėps prezidento našlė Kristina Brazauskienė.

REKLAMA

Kas, kam ir dėl ko? Dalybos, tapusios apkalbų objektu. Prezidento dukrų su šeimomis tvirtinimas, kad testamento tekstas buvo derinamas su ponia Kristina, kad ji nuo pradžios iki galo žinojusi dokumento turinį, tąkart įžiebė dar didesnę ugnį. Ar ji meluoja? Tačiau palydėjus Anapilin A. Brazauską atsidalinti turtą neskubėjo nė vienas. Neskubėjo ir Algirdas Usonis, kuriam uošvio valia patikėti ne tik medžioklės trofėjai, bet ir ginklai.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu vienintelis šeimoje, turintis leidimą laikyti ginklus. Todėl sutarėm, jog jie man ir atiteks“, – tvirtina šis verslininkas, Audronės Usonienės vyras.

Ginklai iš Turniškių išgabenti į policiją. Gera valia, kaip numatyta įstatymuose. 15 medžioklinių šautuvų ir keturi pistoletai. Visas senų ir naujų ginklų arsenalas, kuriuo naudojosi aistringas medžiotojas Algirdas Mykolas Brazauskas. Išgabenti ten be brangių optinių prietaisų, kurių Prezidentas turėjo ne vieną komplektą.

„Taip, viena kita optika yra pas mane. Ir aš spręsiu, ką su ja daryti – atiduoti Usoniui ar kuriam kitam, o gal pasilikti“, – Kristinos Brazauskienės atsakymas šokiruos ne vieną.

Ar tiesa, kad našlė, vengdama optinius prietaisus atiduoti prezidento žentui, sąmoningai griebėsi atsuktuvo? Ar tikrai ji nusprendė tokiu būdu pastorinti savo piniginę? Prezidento turtų dalybų istorija – antradienį 19.40 populiarioje publicistikos laidoje „Abipus sienos“, tik per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų