REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas ištirti, kas be leidimo iškirto medžius Lampėdžio ežero pakrantėje, teritorijoje, priklausančioje Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustiniui.

REKLAMA
REKLAMA

„Išsiaiškinome, kad Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo departamento Aplinkos apsaugos skyrius nėra išdavęs leidimo kirsti medžius Lampėdžių ežero pakrantėje. Be to, šis skyrius neužsakė jokių darbų minėtoje teritorijoje. Dėl šio įvykio žalą patyrė ne tik Kauno miesto savivaldybė, bet ir visuomenė, kauniečiai. Todėl kreipiausi į Kauno miesto apylinkės prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Neabejoju, kad bus nustatyti asmenys, kurie užsiėmė neteisėta veikla", - sakė A. Kupčinskas.

REKLAMA

Neteisėtos veiklos atvejį Lampėdžio ežero pakrantėje prieš sklypą, esantį Ežero g. 1A, užfiksavo Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos specialistai. Valstybinėje žemėje be leidimo buvo iškirsti želdiniai ir vykdyti žemės tvarkymo darbai, dėl to savivaldybei padaryta 60 659,8 lito žala.

Miesto savivaldybė, siekdama tinkamai išsiaiškinti aplinkybes, dėl neteisėtų darbų kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato Vilijampolės policijos nuovadą. Pranešta apie neteisėtą veiklą Lampėdžio ežero pakrantėje ir prašyta policijos nustatyti tą veiklą vykdžiusius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Santakos policijos komisariato Vilijampolės policijos nuovada savivaldybę informavo, kad pareigūnai apklausė netoli minimos teritorijos esančių aplinkinių namų gyventojus, tačiau apie žemės kasimo darbus vykdyti užsakiusį konkretų asmenį nebuvo gauta objektyvių ir neginčijamų duomenų. Savivaldybės Teisės skyrius dėl turto sunaikinimo parengė pareiškimą, kuris įteiktas Kauno miesto apylinkės prokuratūrai.

Už saugomų teritorijų ar saugomų gamtos objektų sunaikinimą ar suniokojimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų