REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po varžybų Kolumbijoje ir Australijoje pasimetė Lietuvos treko dviratininkių sportinis inventorius, kurio vertė maždaug 170 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pajėgiausios šalies dviračių treko sporto meistrės, išskyrus sprinteres, dabar treniruojasi Kroatijoje ir sausio pradžioje Pekine dalyvaus Pasaulio taurės trečio etapo varžybose. Po dviejų taurės etapų Australijoje ir Kolumbijoje sportininkės dviems dienoms buvo sugrįžusios į namus, pasimatė su saviškiais ir išvyko į Kroatiją.

REKLAMA

Lietuvoje dar porai dienų pasiliko Lietuvos dviračių treko rinktinės vyr. treneris panevėžietis Antanas Jakimavičius. Mat po tolimų kelionių į namus neatkeliavo dviratininkių sportinis inventorius – dviračiai, sportinė apranga, diskiniai ratai, įvairūs kiti daiktai.

„Iki šios dienos neaišku, kur kas yra. Labiausiai gaila plento ir treko dviračių, diskinių ratų, viso sportinio inventoriaus vertė – apie 50 tūkst. eurų. Jų ieškome per visas instancijas ir niekas nieko nežino. Būtų didelė tragedija, jeigu dviračiai neatsirastų. Reikia rengtis Pasaulio taurės trečio etapo kovoms, o mes neturime nei su kuo treniruotis, nei dalyvauti varžybose. Į treniruočių stovyklą Kroatiją sportininkes išsiunčiau be dviračių“, – sako A. Jakimavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nesulaukęs, kol atsiras bagažas, rinktinės vyr. treneris į mašiną susikrovė senų plentinių  dviračių ir  gruodžio 30 d. išvyko į Kroatiją. Prieš jam išvykstant, su A. Jakimavičiumi kalbėjomės apie dviratininkių džiaugsmus ir rūpesčius.

Sezoną pradėjote viltingai. Nepaisant pradingusio dviratininkių bagažo, kokia vis dėlto komandos nuotaika?,paklausėme rinktinės vyr. trenerio.

2010–aisiais metais mums teko labai daug išgyventi. Pasikeitė olimpinių žaidynių tempo rungčių programa, dviratininkėms reikėjo daug kur persikvalifikuoti. Olimpinėse žaidynėse atsirado 3 km komandinės persekiojimo, šešių rungčių omniumo varžybos. Džiaugiuosi, kad padaugėjo sprinto rungčių, mums tai didžiulis pliusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikiu savo vadovaujamomis dviratininkėmis, jos profesionaliai ir labai rimtai dirba nuo ryto iki vakaro. Neturėjo nei Šv. Kalėdų, nei Naujųjų metų. Nors olimpinė programa ir pasikeitė, bet dviratininkės yra pasirengusios būti pasaulio pirmojo šeštuko komanda. Tai jau įrodėme per Europos čempionatą, kur pelnėme sidabro medalių. Per Pasaulio taurės varžybas Australijoje ir Kolumbijoje dviratininkės surinko nemažai taškų, siekiant teisės dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse.

Iš Europos į olimpines žaidynes pateks šešių šalių komandos, o mūsų dviratininkės kol kas yra trečios. Tai, žinoma, didelis pasiekimas. Australijoje sunkią traumą patyrė Vilija Sereikaitė, kuri per grupines lenktynes pateko į griūtį ir negalėjo toliau tęsti varžybų. Sportininkė  vos galėjo vaikščioti,  nebuvo  aišku, ar jinai galės startuoti Kolumbijoje.

REKLAMA

Kęsdama didžiulį skausmą, Vilija vis dėlto rungtyniavo Kolumbijoje ir su treniruočių draugėmis užėmė aštuntą vietą per 3 km komandines persekiojimo lenktynes. Nedaug buvo atsilikta nuo penktosios vietos. Kolumbijoje buvo pasiektas Lietuvos rekordas –  3:27. Žinoma, sporto mėgėjai yra pripratę prie medalių, tačiau per Pasaulio taurės varžybas jų žūt būt nesiekiame.

Jeigu V. Sereikaitė būtų dalyvavusi 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse, tai šimtu procentų būtų buvusi trečia. Tačiau ne medaliuose esmė. Dabar pagrindinis tikslas – sėkmingai įveikti atrankos į olimpines žaidynes barjerą. Persikvalifikuojame į kitas rungtis ir tas procesas mums kol kas yra sėkmingas.

Ar ilgai treniruositės Kroatijoje?

Į namus grįšime sausio 10 d. Kurį laiką pasitreniruosime Panevėžio treke ir vyksime dalyvauti Pasaulio taurės trečio etapo varžybose.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų