REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos du piliečius Naujųjų metų naktį Kauno policijos pareigūnams dėl netinkamo elgesio viešoje vietoje teko laikinai „izoliuoti“ nuo Rotušės aikštėje 2011-uosius sutikusios kauniečių minios. Jokių didesnių, žmonių ar turto sužalojimu pasibaigusių konfliktų pirmąją šių metų naktį Kaune neįvyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai džiugu, kad kauniečiai jau išmoko švęsti didžiąsias šventes. Apie tai, pamenate, kalbėjome praėjusių metų gegužę, pasibaigus tradicinėms Kauno dienoms. Ši sveikintina tendencija tęsėsi ir Naujųjų metų naktį, kai prieš dvyliktą Rotušės aikštėn susirinko per 5 tūkstančius žmonių. Dauguma jų atėjo didesnėmis kompanijomis, šeimomis, net su mažais vaikais. Visi labai geranoriškai nusiteikę žiūrėjo koncertą, šoko, dainavo. Ir savo atsineštus šampano butelius vidurnaktį „iššovė“: kėlė taures už geresnius metus, sveikino vieni kitus.

REKLAMA

Gerai ir tai, kad šio nemokamo renginio organizatoriai pasimokė iš ankstesnių klaidų ir Rotušės aikštės prieigose šalia Kauno arkikatedros įrengė didžiulį ekraną. Todėl dalis žmonių net nesiveržė patekti į aikštę, ir jokių spūsčių nekilo. Viskas buvo šaunu“, – šeštadienį Eltai sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Pasak jo, prieš renginį prie Rotušės policija į talką buvo pasikvietusi Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, o šventės, kurią tiesiogiai iš Kauno transliavo viena iš televizijų, organizatorė – miesto savivaldybė – pakvietė saugos tarnybos darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad nedrumstų geros nuotaikos aikštėje susirinkusiems kauniečiams bei jų svečiams, vieną neblaivų ir aplinkoje nesiorientuojantį pilietį policininkai iš Rotušės aikštės išgabeno, nes žmogelis supainiojo viešą vietą su tualetu. Kitas užkabinėjo aplinkinius, o paprašytas ramiau elgtis, pasipriešino pareigūnams.

„Kiekvienam renginiui policija visada skiria didesnį dėmesį. Ir galime konstatuoti, kad metai iš metų viešoji tvarka masinių renginių metu Kaune gerėja. Manyčiau, žmonės įsiklausė į patarimus ir net smagiai besijausdami šventiniame šurmulyje ir su aplinkiniais elgiasi draugiškai, negadindami nuotaikos nei sau, nei kitiems. Nuo to Kauno bendruomenė tik stiprėja. Tiesa, buvo naujametinę naktį užfiksuotas tai vienas, tai kitas vadinamasis buitinis konfliktas, kurį išprovokavo savo ar draugų namuose alkoholio padauginę kauniečiai. Jei visuomenė ir čia pradėtų kitaip elgtis, būtų dar smagiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei įprastą savaitgalio naktį Kaune darbo neturėjo ir gelbėtojai bei medikai. Tačiau šventė vienai fejerverkus stebėjusiai kaunietei pasibaigė nelaime – pataikiusi į šlaunį, merginą sužalojo nežinia kieno paleista petarda. Avarijų, kuriose galėjo nukentėti žmonės, Kaune pirmąją metų naktį neužfiksuota.

Ar butų plėšikai taip pat „pasiėmė poilsio dienų“, dar nežinoma. Nes tai dažniausiai paaiškėja tik po švenčių, kai į savo namus sugrįžta ne Kaune Naujuosius metus sutikę kauniečiai. Anot Kauno VPK Viešosios tvarkos valdybos vadovo R. Stuko, bent iki šeštadienio 15 valandos į Kauno policiją nesikreipė nė vienas galimai nuo plėšikų nukentėjęs miesto gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų