REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 1-ąją, minint Lietuvos vėliavos dieną, Gedimino pilies bokšte kariai iškėlė Lietuvos vėliavą, bokšte plevėsuosiančią naujaisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama šventinio renginio dalyviams, parlamento vadovė Irena Degutienė prisiminė Lietuvos trispalvės autorius ir jų nuopelnus besikuriančiai valstybei. Seimo Pirmininkė taip pat pabrėžė, kad mūsų trispalvė - labai svarbus ir labai reikalingas bendro tautos sugyvenimo ir santarvės simbolis.

REKLAMA

"Prisiminkime ir kitiems priminkime, kad Antanas Žmuidzinavičius, Jonas Basanavičius ir Teodoras Daugirdas ne mažiau negu kitais savo darbais Lietuvos valstybei nusipelnė ir sukurdami trispalvę - mūsų simbolį, lydintį mus nuo pat Lietuvos valstybės atsikūrimo 1918-aisiais", - sakė I. Degutienė.

Pirmą kartą trispalvė Gedimino pilies bokšte suplazdėjo 1919 metų sausio 1 dieną. Tuomet ją, kaip laisvos šalies simbolį, iškėlė Lietuvos kariai savanoriai.

Prisiminti pirmąjį trispalvės iškėlimą jau tapo tradicija. Kasmet sausio 1-ąją ant Gedimino kalno rengiamos iškilmingos vėliavos pakeitimo ceremonijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų