REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulius dengia beveik pusės metro storio sniego patalai. „Tragedija, o ne gatvės. Pagrindinės gatvės dar kiek pavalytos, o nors truputį reikia pasukti į šalutines – viskas“, – apibūdino situaciją taksi vairuojantis Alius.

REKLAMA
REKLAMA

Prošvaisčių nematyti – artimiausiomis dienomis dar žadama sniego. Mieste atsiras daugiau stovėjimą draudžiančių ženklų.

REKLAMA

Taksistų pragaras

Taksi vairuotojams radijo ryšys reikalingas ne tik dėl klientų, bet ir dėl to, kad padėtų vieni kitiems išsikapstyti iš sniego.

„Blogai dirba miesto valytojai. Nereikia jiems per daug dejuoti – netingėtų ir miestas būtų švarus. Neatsimenu tokio sudėtingo eismo per savo amžių“, – sakė taksistas Alius.

Jis piktinosi, kad valytojai nubraukia tik siaurą gatvės tarpą. Pavyzdžiui, Dainų gatvėje vietos pravažiuoti palikta tik vienam automobiliui. Vairuotojai, važiuojantys priešpriešais, turi laukti, kol pravažiuos kita kryptimi judantys automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Alius sako, kad pastaruoju metu vis daugėja klientų: žmonės ir vaikščioti vos išbrendamais šaligatviais, ir važiuoti automobiliais privengia.

Taksistas Saulius Jankus pasakojo, kad į daugiabučių kiemus net nevažiuoja, prašo klientų išeiti į pagrindinę gatvę. Vakar Saulius bandė įvažiuoti į vieną centro daugiabučių kiemą, tačiau įklimpo. Daugiausia nenuvalytų gatvių – privačių namų rajonuose Pabaliuose, Gegužių kaime.

„Miesto valytojams rašau dvejetą už tokį darbą. Kai kurių klientų iš viso atsisakome, nes pagalvojame, kad neverta važiuoti, nes vis tiek užstrigsime, siunčia aukštesnius automobilius“, – pasakojo Saulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusmetrio paklotas

Šiaulių meteorologijos stoties viršininkas Gytis Černiauskas išmatavo: sniego paklotas 41 centimetras. Vien gruodžio 29– ąją Šiauliuose prisnigo 10 centimetrų.

Meteorologas artimiausiomis paromis dar pažadėjo sniego ir pūgų. Šiandien – viena šilčiausių dienų, žadama apie 0 laipsnių. Pirmosiomis sausio dienomis sustiprės vėjas, pustys, kiek atšals.

Statys draudžiamuosius ženklus

„Eismo sąlygos mieste suprastėjusios, susiaurėjusios nuo gausaus sniego gatvės, kalnai sniego prie sankryžų ir pėsčiųjų perėjų. Tačiau visi turi įvertinti sunkias eismo sąlygas, pasirinkti saugų greitį, tik įsitikinus, kad saugu, pereiti gatvę“, – situaciją apibūdino Šiaulių Kelių policijos biuro viršininkas Kęstutis Dičius.

REKLAMA

Viršininko teigimu, ne kartą buvo posėdžiauta su Savivaldybės, bendrovės „Specializuotas transportas“ vadovais dėl eismo saugumo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius pranešė, kad jau vakar buvo pastatyti laikini draudžiantys stovėti ženklai Dainų gatvėje.

Artimiausiu metu draudžiamieji ženklai atsiras ir kitose miesto vietose: Vytauto, Ežero gatvėse, Draugystės prospekte ir kitur. Draudžiamieji ženklai bus statomi laikinai, kol pavyks nuvalyti gatvę.

„Gyventojai labai abejingi – palieka automobilius ant gatvės, todėl nėra kaip nuvalyti. Jau užvakar patruliai pradėjo nustatinėti automobilių, kurių automobiliai palikti gatvėse, savininkus. Būsime priversti nuvežti automobilius, jeigu nė kiek nerims gamta, ir nebus sąmoningi patys gyventojai“, – sakė pavaduotojas V. Urbonavičius.

REKLAMA

Jis priminė, kad vairuotojai būtų ypatingai atidūs dėl eismo senuoju viaduku. Per keletą parų čia įvyko eismo įvykių.

Viaduku paleistos dvi eismo juostos įvažiuoti į centrą, o į pietinį rajoną važiuojama tik viena eismo juosta.

„Taip padaryta dėl eismo kamščių“, – sakė V. Urbonavičius.

Rita ŽADEIKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų